Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Haas" sponsorēs kompānija, kam nedeva iespēju iegādāties "Force India"

F1 čempionāta komanda "Haas" no nākamā gada sponsorēs enerģijas dzērienu ražotājs "Rich Energy", kas šogad vēlējās savā īpašumā iegādāties "Force India" vienību.

Apvienotajā Karalistē bāzētā kompānija "Rich Energy" jau kādu laiku meklē veidu, kā iekļūt "Formulā 1" un uzsākt sadarbību ar kādu no komandām. Šogad "Rich Energy" vadība veica pārrunas par Vidžajam Maljam tobrīd piederošās "Force India" iegādi, tomēr izteiktais piedāvājums tika noraidīts un komanda pārdota kanādiešu miljardierim Lorensam Strolam.

No nākamā gada "Rich Energy" būs Džīnam Hāsam piederošās amerikāņu vienības "Haas" galvenais sponsors. Kopš tās ienākšanas F1 pasaules čempionātā 2016. gadā, komandai šis būs pirmais titulsponsors.

"Titulsponsora "Rich Energy" nolīgšana ir vēl viens pagrieziena punkts "Haas F1 Team" attīstībā," sacīja komandas vadītājs Ginters Steiners. "Mēs novērtējam viņu uzticēšanos mums un nākotnē gribam kopīgi tiekties katrs uz saviem nospraustajiem mērķiem."

"Rich Energy" priekšsēdētājs Viljams Storijs pagājušās nedēļas nogalē ieradās ASV un apmeklēja posmu Ostinā, kur runāja ar vairāku komandu pārstāvjiem. Galu galā līgums noslēgts ar "Haas".

Jāpiemin, ka pirms sacensībām ASV kompānija "Coca Cola" kļuva par vienu no "McLaren" komandas sponsoriem. Līgums gan noslēgts vien uz šo sezonu. Vai nākamgad "McLaren" formulas jau būs rotātas ar lielākiem "Coca Cola" uzrakstiem, pagaidām pāragri prognozēt.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: Max Verstappen, Formule 1,...


, 2018-10-26 10:35, pirms 5 gadiem
Rich Energy. Nav zināms gāze, enerģijas dzērieni utt.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens izcīna "Red Bull" komandai 100. pole position

"Red Bull" piloti izcīnījuši tiesības Ķīnas GP sacīkstē svētdien startēt no pirmās rindas, bet Makss Verstapens nodrošināja savai komandai jau 100. pole position tās vēsturē. Lielisks sniegums arī Fernando Alonso izpildījumā, kurš sasniedza sev trešo starta vietu.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
2

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.