Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Mansels: "Hamiltonam jātiecas atkārtot Šūmahera rekords"

Mansels: "Hamiltonam jātiecas atkārtot Šūmahera rekords"
Naidžels Mansels
Foto: AFP/Scanpix

1992. gada F1 pasaules čempions Naidžels Mansels uzskata, ka svētdien par trīskārtēju pasaules čempionu kronētajam Lūisam Hamiltonam būtu jātiecas atkārtot Mihaela Šūmahera iespētais, izcīnot septiņus čempiona titulus.

Svētdien Lūiss Hamiltons triumfēja aizraujošā ASV Lielās balvas izcīņā, nodrošinot trešo pasaules čempiona titulu, kas viņam ļauj nostāties blakus tādām F1 leģendām kā Džekijs Stjuarts un Airtons Senna. Naidžels Mansels uzskata, ka šobrīd 30 gadus vecais Hamiltons ir "neaizskarams". "Lūiss ir galvenais favorīts 2016. gada F1 sezonai un pat 2017. gada sezonai."

Šūmahers piecus no septiņiem čempiona tituliem izcīnīja laika posmā no 200. līdz 2004. gadam, kad piecas reizes pēc kārtas triumfēja F1 pasaules čempionātā. Mansels norāda, ka uzticamība "Mercedes" formulai ir atslēga, lai censtos pārspēt leģendārā vācu autosportista sasniegto, jo šosezon Hamiltonam tikai reizi (Singapūras "Grand Prix") nācās izstāties no sacensībām.

"Šodien neviens nevar aizsniegties līdz Lūisam. Viņš ir pelnījis šo privilēģiju, lai gan būs cilvēki, kas apskaudīs viņu par to, ka viņš ir šī brīža labākajā komandā," saka Mansels.

"Šis ir tikai sākums kaut kam lielākam un labākam. Es Hamiltonam teiktu: "Koncentrējies uz Šūmahera rekordu"," piebilst 1992. gada F1 pasaules čempions. "Nav neviena iemesla, kādēļ viņš nevarētu izcīnīt vēl vairākus titulu pēc kārtas. Šūmaheram bija visu laiku uzticamākā mašīna F1 vēsturē, trīs čempiona titulus viņš izcīnīja tā dēļ vien."

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2015-10-26 19:28, pirms 8 gadiem
liecies miera
, 2015-10-26 19:45, pirms 8 gadiem
Šumakeram bez uzticamas mašīnas bija arī uzticams komandas vadītājs, stratēģis, otrs pilots, kurš bez ierunām atdod savu uzvaru.
Hamiltonam nav laba stratēģa un nav otrs pilots-šestaks. Sennas un Hamiltona tituli ir vērtīgāki par Šumakera tituliem, jo tie ir izrauti bezkompromisa cīņās ar konkurentiem un pat komandas biedriem.
, 2015-10-26 20:42, pirms 8 gadiem
Ja tas notiks f1 būs apgriests kājām gaisām un tas vairs nebūs tas kas agrāk.
Tāds braucējs kā hamiltons nav pelnījis atkārtot šumahera rekordu. VIŅŠ NAV ŠUMAHERA CIENĪGS!!!!!!!!!!!!!!
, 2015-10-26 20:50, pirms 8 gadiem
200. līdz 2004. gadam, kad piecas reizes pēc kārtas trium

Vienu 0 pazaudeji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-26 21:29, pirms 8 gadiem
To viņš saka tikai tāpēc ka ir brits, bet reāli MŠ rekordus diezvai ir reāli pārspēt, vismaz kūpinātajam jau noteikti nē. Ja nu vienīgi Vetelam un arī pie lielas veiksmes
, 2015-10-26 21:54, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Kā tas ir - nav pelnījis?
Nu gan salīdzināji (krān* ar pirkstu)
, 2015-10-26 22:13, pirms 8 gadiem
Daaniels98
Ja vins nav pelnijis to, tad ari neizcinus vel 4 titulus, bet ja to izdaris, tatad ir to pelnijis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-26 23:15, pirms 8 gadiem
Hamiltons nekad neizcīnīs septiņus titulus, jo Šūmahers savus titulus izcīnija braukdams vienā komandā ar pilotiem, kam bez vārda runas bija kaut jāapstājas trases malā, lai tikai Miša uzvarētu, Šūmaheram bija apkārt vesela mafija (Tods, Brauns), kas strādāja tikai un vienīgi uz viņu, plus FIA gadiem ilgi lobēja Ferrari, slepus atļaudami Ferrari braukt ar noteikumiem neatbilstošu šasiju. Un būsim godīgi, ja Ferrari dominances gados kāds būtu spējis izrādīt nopietnu pretestību, FIA būtu palīdzējuši atbrīvot ceļu uz kārtējo titulu.
Savulaik FIA bija ieinteresēti lai tieši Šūmahers kļūst par čempionu.
Hamiltons ir lielisks pilots, noteikti top klase, bet FIA šobrīd darbojas pretējā virzienā, Red Bull dominance apzināti tika iznīdēta, tā pat pēc vēl viena titula tiks iznīdēta Mercedes dominance.
Visu cieņu Mišam, lai izdodas atveseļoties, bet Šūmahers manā prāta paliks kā visu laiku viszemāk vērtētais tituliem bagātā gala čempions.
, 2015-10-26 23:43, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Šūmaheram bija apkārt vesela mafija (Tods, Brauns), kas strādāja tikai un vienīgi uz viņu, plus FIA gadiem ilgi lobēja Ferrari, slepus atļaudami Ferrari braukt ar noteikumiem neatbilstošu šasiju.
Vai tev ir kādi loģiski pierādijumi šim, vai tas tikai tev kā Šumahera nīdējam un pārējiem McLaren faniem tas tik tāds mierinājums? Neapvainojies, vnk neēsmu nekad redzējisa ne video, ne rakstu par kko tādu, izņemot no McLaren fanu izveidotā.
, 2015-10-27 00:14, pirms 8 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Es pis šitos sentimentālistus. Reāli besī. Izlasi, to, ko ZIWRAV teica.

Un beidz idealizēt Šūmaheru. Un kā sanāk - ja Hamiltons izcīna tikpat titulus, tad Šūmahers ir vienā līmenī ar...krānu? Ar viduvējību? Ar cilvēku, kurš neko nav pelnījis?
Tu neesi pārāk gudrs!
Tu nesaproti ka tādu slavenu cilvēku kāds ir ŠŪMAHERS nedrīkst apsteigt vai būt pat vienā līmenī ar viņu. Viņš ir veiksmīgākais braucējs un labākais (4ever in F1). Bet tavs hamiltons stulbs blondīnis kurš nēsā auskarus kā gejs
, 2015-10-27 00:23, pirms 8 gadiem
daaniels98 rakstīja: Tu neesi pārāk gudrs!
Tu nesaproti ka tādu slavenu cilvēku kāds ir ŠŪMAHERS nedrīkst apsteigt vai būt pat vienā līmenī ar viņu. Viņš ir veiksmīgākais braucējs un labākais (4ever in F1). Bet tavs hamiltons stulbs blondīnis kurš nēsā auskarus kā gejs
Labākais ? Augstākā klase, jā, bet pārvērtēts. Pelnīti tituli (bet iespējams netīri) 94 un 95tajā gadā. Tālāk jau tīra Ferrari dominance, nekas vairāk. Hamiltona gadījumā vismaz ir konkurenti, Šumahera gadījumā pat vienīgais konkurents komandas biedrs tiek iznīdēts. Atgriežoties 2010. gadā, pats Šumahers atzina , ka vecums autosportā neko neietekmē. Būdams izcilā fiziskā formā, nespēja sakaut pat Rosbergu. Formulas ir mainījušās, bet visi piloti tam iet cauri un tas ir tikai normāli ka vajag mācēt adaptēties.
, 2015-10-27 00:48, pirms 8 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Labākais ? Augstākā klase, jā, bet pārvērtēts. Pelnīti tituli (bet iespējams netīri) 94 un 95tajā gadā. Tālāk jau tīra Ferrari dominance, nekas vairāk. Hamiltona gadījumā vismaz ir konkurenti, Šumahera gadījumā pat vienīgais konkurents komandas biedrs tiek iznīdēts. Atgriežoties 2010. gadā, pats Šumahers atzina , ka vecums autosportā neko neietekmē. Būdams izcilā fiziskā formā, nespēja sakaut pat Rosbergu. Formulas ir mainījušās, bet visi piloti tam iet cauri un tas ir tikai normāli ka vajag mācēt adaptēties.
2003ā gadā nebija konkurence? 2000. gadā nebija konkurence? Nevajag murgot.
Tad jau Fetela 4 tituli arī nenozīmīgi. Hamiltona šitie pēdējie 2 arī nenozīmīgi(jo visi tak skandina, ka Rosbergs nemāk braukt, bet tagad, kad vajag citu kontekstu, tad viņš pēkšņi māk braukt).
, 2015-10-27 08:09, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: 2003ā gadā nebija konkurence? 2000. gadā nebija konkurence? Nevajag murgot.
Tad jau Fetela 4 tituli arī nenozīmīgi. Hamiltona šitie pēdējie 2 arī nenozīmīgi(jo visi tak skandina, ka Rosbergs nemāk braukt, bet tagad, kad vajag citu kontekstu, tad viņš pēkšņi māk braukt).
Fetelam tituli 2010 un 2012 nebija haljava, bet ciinja. Neesmu skandinajis ka nemak braukt, Hamiltonam vismaz bija jacinas.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2015-10-27 08:23, pirms 8 gadiem
Pufiigais rakstīja: Vai tev ir kādi loģiski pierādijumi šim, vai tas tikai tev kā Šumahera nīdējam un pārējiem McLaren faniem tas tik tāds mierinājums? Neapvainojies, vnk neēsmu nekad redzējisa ne video, ne rakstu par kko tādu, izņemot no McLaren fanu izveidotā.
Negribu rakņāties pa arhīviem, bet savulaik Mclaren un Ferrari skandālā, kur makus notiesāja par spiegošanu, bijušais Ferrari un tā brīža Mclaren darbinieks tiesā liecināja, ka viņa laikos Ferrari brauca ar noteikumiem neatbilstošu šasiju un FIA uz to esot pievēruši acis.
Tiešām negribas rakņāties pa arhīviem, gan jau, ka kāds fanātiķis šo kaut kur ir piefiksējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: f1.com

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.
Makss Verstapens pēc triumfa Ķīnā. Foto: Edgar Su/Reuters/Scanpix
16

Verstapens turpina uzvaru gājienu un triumfē arī Ķīnas lielajā balvā

"Red Bull" pilots Makss Verstapens uzvarēja Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta posmā Šanhajā. Nīderlandietis šosezon triumfējis četrās no piecām lielās balvas izcīņām.