Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltonam pārliecinoša uzvara Krievijas kvalifikācijā, Fetels avarē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hamiltonam pārliecinoša uzvara Krievijas kvalifikācijā, Fetels avarē
Lūiss Hamiltons. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

Šodien norisinājās F1 sezonas desmitā posma - Krievijas “Grand Prix” - kvalifikācija. Labāko laiku sasniedza kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons, kurš aiz muguras atstāja “Red Bull” pilotu Maksu Verstapenu un komandas biedru Valteri Botasu. “Mercedes” uzvarējusi visās šīs sezonas kvalifikācijās - Hamiltons astoņas un Botass divas reizes.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā līdera lomā iejutās Valteri Botass, kurš par 0,327 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu, kamēr trešajā vietā iekārtojās mājinieks Daniils Kvjats, kurš izmantoja savas trases priekšrocības. “Red Bull” zvaigzne Makss Verstapens bija piektais, bet vēl švakāk gāja abiem “Ferrari” pilotiem - Šarls Leklērs un Sebastians Fetels bija pēdējie, kuri izkļuva no pirmās kārtas.

Tomēr tas vēl nebija viss. Fetels, kurš aizvada apbrīnojami neveiksmīgu sezonu, otrajā kārtā piedzīvoja avāriju, un Leklērs no viņa paguva izvairīties tikai par mata tiesu. Trasē tika izkārti sarkanie karogi, pārtraucot kvalifikāciju. Tas notika divas minūtes līdz beigām, un Hamiltonam joprojām nebija ieskaitīts laiks - viņa lidojošais aplis tika anulēts, jo brits neiekļāvās trases robežās.

Tieši tā kļuva par otrās kārtas galveno intrigu - vai Hamiltons pagūs. Pasaules čempionam izdevās izvairīties no pamatīgas neveiksmes - ar vienīgo apli viņš bija ceturtais labākais, turpinot cīņu par pole-position. Otrajā kārtā labākais laiks padevās Danielam Rikjardo, bet aiz viņa atradās dienas stabilākais pilots Botass. Savukārt Kvjatam nemaz neizdevās tikt trešajā kārtā.

Tieši Hamiltons kļuva par kvalifikācijas uzvarētāju, paveicot to astoto reizi šīs sezonas desmit posmos. Vienīgie izņēmumi, kad viņu apsteidza Botass. Hamiltons par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva 96. reizi karjerā. Tuvāko sekotāju Hamiltons apsteidza par vairāk nekā pussekundi.

Tomēr “Mercedes” neizcīnīja pirmo starta rindu, jo starp kopvērtējuma līderi un vicelīderi iespraucās Verstapens, kurš kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Otro starta rindu veidos Botass un Serhio Peress, bet trešo - Rikjardo un Karloss Sainss.

     [+] [-]

, 2020-09-26 16:32, pirms 4 gadiem
Maksim izcils aplis. Perezs ar ļoti neslikti ņemot vērā, ka brauc ar pāris desmitdaļas lēnāku formulu nekā Strolls.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-26 16:34, pirms 4 gadiem
Klasika - visās treniņu sesijās, kā arī kvalifikācija Q1 un Q2 Valteri ir ātrāks par Luisu, bet tad, kad pienāk brīdis Q3 pēdējam izšķirošajam aplim, Valteri atkal paliek bešā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-26 16:36, pirms 4 gadiem
karliss rakstīja: Maksim izcils aplis. Perezs ar ļoti neslikti ņemot vērā, ka brauc ar pāris desmitdaļas lēnāku formulu nekā Strolls.
Tas, ka Peresam nav jaunās detaļas, bet Strolam ir, nenozīmē uzreiz kā to tik vienkārši var izmērīt "pāris desmitdaļās". Ne jau nu daži uzlabojumi uzreiz ir izmērāmi desmitdaļās un nekur nav teikts, ka šie uzlabojumi patiešām ir uzlabojumi. Ne reizi vien ir bijis, ka plānotie uzlabojumi uz kādu no posmiem nav devuši rezultātu.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-26 16:40, pirms 4 gadiem
playthegame rakstīja: Tas, ka Peresam nav jaunās detaļas, bet Strolam ir, nenozīmē uzreiz kā to tik vienkārši var izmērīt "pāris desmitdaļās". Ne jau nu daži uzlabojumi uzreiz ir izmērāmi desmitdaļās un nekur nav teikts, ka šie uzlabojumi patiešām ir uzlabojumi. Ne reizi vien ir bijis, ka plānotie uzlabojumi uz kādu no posmiem nav devuši rezultātu.
Viens no Sky čaļiem pagājušajā sacīkstē teica, ka 0.250. Vēlies to apstrīdēt tad droši to vari darīt.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-26 16:46, pirms 4 gadiem
Botass galīgi nevelk , ar katru gadu aizvien švakāks ir.
Un Albons vairāk nekā sekundë zaudē Verstapenam😂

     [+] [-]

, 2020-09-26 17:05, pirms 4 gadiem
Strols ir labs. Viņa starti ir izcili, visticamāk pirmā apļa beigās būs priekšā Peresam.