Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Renault" izsaka piedāvājumu "Force India" komandai

"Renault" izsaka piedāvājumu "Force India" komandai
Foto: POOL/Scanpix

Kompānija "Renault" ir vērusies pie F1 komandas "Force India" ar piedāvājumu to iegādāties.

Lai gan iepriekš izskanējusi informācija, ka "Renault" visticamāk nopirks "Lotus" vienību un atgriezīsies Formulā 1 rūpnīcas komandas statusā, Beļģijas "Grand Prix" nedēļas nogalē veiktas pārrunas ar "Force India". Indiešu komandas īpašnieks Vidžajs Malja atklāj, ka viņam bijušas pārrunas ar "Renault" pārstāvi Alēnu Prostu.

"Notika viņu ierosinātas pārrunas," izdevumam "Autosport" atklāj Malja. "Viņi informēja mani, ka vēl nav pieņemti nekādi lēmumi un izteikti konkrēti piedāvājumi. Otrkārt, viņi gribēja noskaidrot, ko es teiktu, ja savu komandu dalītu ar kādu citu."

Iespējams, "Renault" varētu iegādāties nevis visu, bet lielāko daļu no "Force India" komandas, tajā paliekot arī līdzšinējiem īpašniekiem.

"Viņi gribēja noskaidrot, vai es būtu mierā, ja mums paliktu komandas mazākā daļa," stāsta Malja. "Un, ja mēs to gribētu, kādas būtu mūsu prasības. Par motoru piegādi mēs nerunājām vispār. Runājām par viņu interesi kļūt par konstruktoru. Bet viņi runā ar vairākām komandām, gribēja noskaidrot manu vīziju un saprast, kas ir un, kas nav iespējams."

Malja atklāj, ka "Renault" piedāvājumu nav noraidījis, līdz ar to iespējams scenārijs, ka "Force India" pārtaps par franču autorūpnīcas komandu.

"Ja es pateiktu skaidru "nē", iespējams, tās būtu mūsu sarunas beigas," viņš saka. "Bet es teicu, ka to var apsvērt, atkarībā no potenciālā piedāvājuma. Otrkārt, es vaicāju, kādas mums paliks tiesības kā mazākuma īpašniekiem. Līgumi starp mums netika slēgti un viņi paši vēl nav pieņēmuši galīgos lēmumus."

Šobrīd "Force India" pieder ne vien Maljam, bet arī kompānijai "Sahara Group" un Molu ģimenei.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2015-08-26 12:46, pirms 9 gadiem
Force India ir McLaren un Mercedes hibrīds - McLaren pārdod šādas tādas tehnoloģijas, kuras viegli sajūgt kopā ar Mercedes dzinēju. Un no tā visu uztaisīt par priekšpiedziņas fabrikas mašīnu būs pagrūti.
Bet kā zinām, ko nevar izdarīt par naudu, to var mēģināt izdarīt par lielu naudu, kaut gan liela nauda negarantē panākumu (Toyota)
, 2015-08-26 13:18, pirms 9 gadiem
lai pērk force india jo reāli es nenormāli vēlos redzēt Lotus komandu F1
, 2015-08-26 13:59, pirms 9 gadiem
Emka3-95 rakstīja: lai pērk force india jo reāli es nenormāli vēlos redzēt Lotus komandu F1
Reāli, Lotus ir bankrotējis in viņiem vajag Reņa piķi.
, 2015-08-26 14:15, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Reāli, Lotus ir bankrotējis in viņiem vajag Reņa piķi.
nu tagat ir kā ir :/
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.