Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" piloti svelmainajā Hokenheimā uzrāda ātrākos laikus treniņbraucienos

Rolands Eliņš

"Ferrari" piloti svelmainajā Hokenheimā uzrāda ātrākos laikus treniņbraucienos
Sebastjans Fetels. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

LETA--DPA. "Ferrari" komandas piloti Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs piektdien Hokenheimā uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 11.posma - Vācijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Vāciju pēdējās dienas piemeklējis pamatīgs karstums, kā dēļ piektdien otrās sesijas sākumā gaisa temperatūra bija 37 grādi pēc Celsija, bet trase bija uzsilusi līdz 50 grādiem. Karstajiem laikapstākļiem piemērotākas ir cietās riepas, kuras otrajā sesijā iemēģināja teju visi piloti.

Pirmajā sesijā ātrākais bija vācietis Fetels, kurš mājas trasi veica vienā minūtē un 14,013 sekundēs, bet otrais bija Monako pilots Leklērs, kurš savam komandas biedram zaudēja 0,255 sekundes.

Tālāk sekoja brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes", kurš atpalika 0,302 sekundes, ceturtais bija "Red Bull" vienību pārstāvošais nīderlandietis Makss Verstapens, bet pirmo sešinieku noslēdza viņu komandas biedri attiecīgi soms Valteri Botass un francūzis Pjērs Gaslī.

Otrajā sesijā ātrākais bija Leklērs, kurš Hokenheimas trases apli veica vienā minūtē un 13,449 sekundēs, bet Fetels viņam zaudēja 0,124 sekundes. Tālāk sekoja abi "Mercedes" braucēji Hamiltons un Botass, piektais bija Verstapens, bet sesto ātrāko laiku uzrādīja francūzis Romāns Grožāns no "Haas".

Pirmās sesijas beigās avarēja Botass, bet otrajā sesijā tāds pats liktenis piemeklēja Gaslī.

Sestdien norisināsies vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Vācijas Lielā balva notiks svētdien.

Hamiltons šīs sezonas desmit posmos iekrājis 223 punktus, kamēr Botasam ir 184 punkti. Trešais ar 136 punktiem ir Verstapens, Fetels ieguvis 124 punktus, bet pirmo piecinieku ar 120 punktiem noslēdz Leklērs.

Izmantotie resursi:
LETA