Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Riekstiņš

Rosbergs: "Attīstības ziņā apsteidzam pat "Ferrari""

Rosbergs: "Attīstības ziņā apsteidzam pat "Ferrari""
Niko Rosbergs
Foto: AFP

Vācietis Niko Rosbergs uzskata, ka viņa pārstāvētā "Williams" F1 komanda uzrāda atzīstamus rezultātus un savā attīstībā pārspēj pat "Ferrari" komandu.

Niko Rosbergs uzskata, ka tagad viņa komanda, pamatojoties uz formulas progresu, var mērķēt uz "Ferrari" komandas apsteigšanu konstruktoru kausa kopvērtējumā: "Ir jauki redzēt, ka iepriekšējās sezonās mēs bijām peletona lejasgalā, bet šosezon attīstības ziņā apsteidzam pat "Ferrari". Īpaši patīkami, ka tas ir sasniegts ar salīdzinoši nelielu budžetu. Tas tikai parāda, ka mums ir ļoti efektīvs menedžments. Šobrīd esam piektajā vietā konstruktoru kausa izcīņas kopvērtējumā, apsteidzot "McLaren" un tas mūs nostāda labā pozīcijā, lai spētu apdraudēt "Ferrari" ceturto pozīciju."

Rosbergs atzīst, ka viņš ir iepriecināts par veidu, kā šosezon darbojas "Williams" komanda, kas ir izanalizējusi pērn pieļautās kļūdas, lai šosezon panāktu progresu: "Pēdējās pāris sacīkstēs mēs esam progresējuši visstraujāk. Varbūt izņēmums ir "Red Bull" komanda, kura ir panākusi lielu progresu un par ko man ir prieks. Nelielu satraukumu manī rada tas, ka mēs ļoti vāji aizvadījām sezonas sākumu. Šobrīd mēs neesam atpalikuši ļoti tālu, tomēr joprojām varam uzlabot savu sniegumu. Taču izskatās, ka mums būs vēl daudzas iespējas."

Šīs sezonas labais "Williams" sniegums ir radījis Rosbergam vēl lielākas pārdomas par nākamo sezonu: "Šobrīd kaut ko izlemt ir ārkārtīgi sarežģīti. Komanda savu darbu dara lieliski, un es tajā jūtos ļoti komfortabli. Ir jauki būt daļai no tās un sasniegt arī pāris labus rezultātus."

Šobrīd kopvērtējumā Niko Rosbergs ieņem septīto vietu ar 15,5 punktiem. Kontruktoru kausa izcīņā "Williams" komanda ar Rosberga izcīnītajiem punktiem ieņem piekto vietu un par 10,5 punktiem atpaliek no "Ferrari".

Izmantotie resursi:
autosport.com


, 2009-06-26 19:13, pirms 15 gadiem
Tik nevajag lūdzu
, 2009-06-26 19:13, pirms 15 gadiem
Nez kāpēc komandas vadība diez ko nav sajūsmā par paša Niko nespēju uzrādīt stabilus apļa laikus sacīkstes garumā. Par japāni laikam vispār labāk nerunāt.
, 2009-06-26 19:15, pirms 15 gadiem
un ko tad krutais "konsultants" šūmītis slinko? tagad redzam,ka tikai un vienīgi Brauns bija tas,kas cepa titulus
, 2009-06-26 19:20, pirms 15 gadiem
Pārspīlēti. Ja Rosbergs varētu pavilkt komandu uz augšu, tad Nakadžima ar 0 punktiem astoņos posmos ir kā enkurs.
, 2009-06-26 19:31, pirms 15 gadiem
MaryJane rakstīja: un ko tad krutais "konsultants" šūmītis slinko? tagad redzam,ka tikai un vienīgi Brauns bija tas,kas cepa titulus
tu doma ari pirms raksti? titulus cepa visa ferarri komanda kopa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-26 19:44, pirms 15 gadiem
laikam jau rosbergs aizvada savu pedejo sezonu williams sastava, par vinu interesejas mclaren(tas tik butu duets, hamiltons un rosbergs draugi jau kops bernibas viena komanda). ja mclaren nakamgad brauktu hamiltons un rosbergs tad tas varetu but lielisks duets netikai vienkarsi meistaribas zina, kops 90 gadu beigam neviena F1 vadosaja komanda nav braukusi divi top piloti(varbut masa un raikonens, bet reali jau masa tika nemts ka izteikts otrais numurs bet tikai pagajusaja gada vins sevi apliecinaja ka tiesam labu pilotu).
tiesam gribetu redzet sadu duetu, tas butu kautkas lidzigs ka 80 un 90 gados kad top komandas nema divus superpilotus ka piemeram senna+prosts, hills+prosts, prosts+mansels u.c. sajos F1 laikos tada pieeja ir izmirusi, mclaren to varetu atjaunot. ja rosbergs nakamgad nonnaktu mclaren tad varbut beidzot butu iemesls sakt par makiem fanot
bet williams nakamgad visticamak brauks nakadzima(kamer budzeta griesti netiks limiteti tikmer japanis vares turpinat dragat) un nico hulkenbergs kuram vieta sastava jau ir apsolita.
, 2009-06-26 19:49, pirms 15 gadiem
Tgd domāju, kuram lai piekrīt.. MaryJane vai metko... Sava taisnība ir abiem, jo Ferrari ziedu laiki bija ar Braunu priekšgalā, un no otras puses, Brauns strādāja Benetton, kad Šūmahers pirmos divus titulus norāva.. Nezinu.. Katrā gadījumā rezumē varētu būt tads, ka: Protams, ka F1 tomēr ir komandas darbs, un ferrari ieguldīja milzu darbu Šūmahera titulos, bet nebīšos šī apgalvojuma "gudrākā F1prāta" (Brauna) lielā ietekme ir nenoliedzama.
, 2009-06-26 19:51, pirms 15 gadiem
Pagājušajā posmā nobrīnījos, kur tik augstu sacīkstes sākumā (4.v.) Nakadžima ticis, bet boksi visu saveda vietās - japānis palika tur, kur viņu prognozēja. Nezinu, kāpēc Williams tur šādu pilotu.
Rosbergs - cita lieta, cits rūdījums un kalums. Vienā līmenī ar Kimi, Alonso u.c. līdzīgiem.
, 2009-06-26 20:02, pirms 15 gadiem
denebs rakstīja: Pagājušajā posmā nobrīnījos, kur tik augstu sacīkstes sākumā (4.v.) Nakadžima ticis, bet boksi visu saveda vietās - japānis palika tur, kur viņu prognozēja. Nezinu, kāpēc Williams tur šādu pilotu.
Rosbergs - cita lieta, cits rūdījums un kalums. Vienā līmenī ar Kimi, Alonso u.c. līdzīgiem.
ka jau teicu kamer F1 nebus budzetu griestu tikmer nakadzima brauks williamsa. japana F1 ir loti popularas sporta veids un viniem nav zel saja sporta veida iepludinat naudu.
, 2009-06-26 21:07, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: kops 90 gadu beigam neviena F1 vadosaja komanda nav braukusi divi top piloti(varbut masa un raikonens, bet reali jau masa tika nemts ka izteikts otrais numurs bet tikai pagajusaja gada vins sevi apliecinaja ka tiesam labu pilotu)
Labrīt! Hamiltons un Alonso 2007. gadā. Montoija un Šumahers 2001.-2004. gadā.
, 2009-06-26 21:24, pirms 15 gadiem
SpeedKing rakstīja: Labrīt! Hamiltons un Alonso 2007. gadā. Montoija un Šumahers 2001.-2004. gadā.
hamiltons un alonso-hamiltons ienakot F1 nebija nekas, ja vini kopa brauktu tagad tad ohoho... tas butu kautas bet 2007 gada hamiltons F1 vel nebija nekas(tas pats variants ka ar masu un kimi, masa tikai tagad kluvis par vienu no vadosajiem pilotiem)
montoya un sumahers-montoya tiesam bija lielisks pilots, bet ralfs lai ka ari man vins patiktu(taja laika vins bija mans favortis nr.1) tomer nebija tada limeni lai vinu sauktu par top pilotu.
viens variants ir 90 gadu beigas un 21 gadsimta sakums kad kopa brauca kulthards un hakinens bet ari kulthardu nesauktu par tadu istu top pilotu, mute vinam bija ka cempionam bet ta ari neko dizu vins sava karjera nesasniedza.
ari hamiltons un rosbergs vel neko dizu nav sasniegusi(ok, hamim viens tituls) tacu abi vini vel ir jauni piloti ar lielu nakotni, varetu but loti lidzvertigi piloti. tas varetu but lielisks sovs, labakie draugi viena komanda cina par titulu.
, 2009-06-26 21:48, pirms 15 gadiem
Nuu.. Ralfs nebija nekas cits kaa brala ena. Rosbergu es ar gribetu redzet McLarena.
, 2009-06-28 19:12, pirms 15 gadiem
Jaa ralfs ir vienmer brala ena, runajot par rosbergu, personigi es vinu neliktu klaat Kimi Alonso utt.. kka cik esmu skatijies sis braucejs nav man iekritis aciis ar kko sevisku, jaa labs braucejs (varetu batonam pielikt), bet likt klaat pie jau parbauditam vertibam tobish braucejiem ir vel paagri, ka sak laiks raadiis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-04 13:16, pirms 15 gadiem
rosbergs varetu but loti specigs ja ne komandas budzets nakadzima vispars braukt neprot bet vinu tur jo japana dod naudu williams kad williams atradis norm sponsoru tad bus jau labak bet rosbergam ari deretu palikt williams ja nakadzima nomainitos pret kadu labaku piem vismaz haidfeldu minimums tad komandai vai rak punktu un tad komanda bagataka... bet ja vins grib uz mcLaren tad lai iet tur ari ir labi ar hami vini labi sadarbosies)))
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.