Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Haidfelds: "No Fetela pievienošanās "Mercedes" ieguvējs nebūtu neviens"

Haidfelds: "No Fetela pievienošanās "Mercedes" ieguvējs nebūtu neviens"
Savulaik Haidfelds un Fetels bijuši komandas biedri. Foto: Motorsport.com

Lai gan "Mercedes" vadība solījusies izskatīt Sebastiana Fetela kandidatūru 2021. gada sezonai, kādreizējais F1 pilots Niks Haidfelds ir pārliecināts, ka no četrkārtējā pasaules čempiona nolīgšanas neviens nebūtu ieguvējs.

Daudzi uzskata, ka Lūiss Hamiltons apvienojumā ar Fetelu spētu veidot īstu "Formula 1" superkomandu, taču Haidfelds ir gluži pretējās domās.

"Ļoti žēl, bet viņa pievienošanās "Mercedes" sastāvam ir nereāla," intervijā vācu "Sky Sports" sacīja Fetela tautietis Haidfelds. "Ir interesanti dzirdēt, ka Toto Volfs skatās uz kvalitāti, nevis nacionalitāti. Vācu komanda, bez šaubām, gribētu Fetelu mārketinga nolūkos, bet manā skatījumā Hamiltons un Fetels nekad nevarētu veidot vienu komandu."

Viņš turpina: "Neviens nebūtu ieguvējs, ja Fetels pievienotos "Mercedes". Tādā gadījumā viņam būtu jāstartē komandā, kas pilnībā ir Hamiltona rokās, kurš turklāt šobrīd ir savā labākajā formā. Tas Fetela gadījumā nebūtu ideāls variants, bet arī Hamiltons nejustos jauki ar tādu komandas biedru."

Labu mācību "Mercedes" guva laikos, kad to pārstāvēja Niko Rosbergs. Toreiz bija redzams, ka divi ļoti ātri piloti vienā komandā nozīmē cīņu šo braucēju starpā, kas neizbēgami noved pie sadursmēm un zaudētiem punktiem.

"Domāju, ka "Mercedes" nemaz negribētu, lai Hamiltons un Fetels startētu kopā," saka Haidfelds. "Tas radītu lielu spriedzi, tāpēc neredzu iespēju, ka tas varētu īstenoties. Tomēr ir jāpagaida un jāskatās. Pats ar Fetelu neesmu runājis, tāpēc nezinu, ko viņš grasās darīt."

Niks Haidfelds F1 čempionātā startēja no 2000. līdz 2011. gadam, pārstāvot "Prost", "Sauber", "Jordan", "Williams", "BMW Sauber" un "Renault" komandas. 185 posmu laikā vācietis guva 13 pjedestālus, bet labāko sezonu no kopvērtējuma viedokļa aizvadīja 2007. gadā, kad ar BMW rūpnīcas atbalstīto "Sauber" komandu izcīnīja piekto vietu.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
2

Verstapens: "Nav gudrs lēmums jauno F1 formātu izmantot Ķīnas posmā"

Ņemot vērā, ka šonedēļ gaidāmais F1 posms Ķīnā notiks pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma, nav prātīgi tieši šajā nedēļas nogalē pielietot līdz šim vēl nebijušu sprinta formātu, uzskata Makss Verstapens.