Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rosbergs: "Palikšu "Mercedes" komandā vēl vismaz dažus gadus"

Rosbergs: "Palikšu "Mercedes" komandā vēl vismaz dažus gadus"
Niko Rosbergs
Foto: SIPA/Scanpix

Pēc ierašanās Monako, kur šonedēļ norisinās kārtējās F1 pasaules čempionāta sacīkstes, beidzot skaidrību par savu nākotni ieviesis sezonas līderis Niko Rosbergs, kurš plāno palikt "Mercedes" sastāvā vēl vismaz dažas sezonas.

Vēl pēc Spānijas "Grand Prix" Rosbergs kādā intervijā izteicās, ka "nezina, ko nākotne atnesīs". Uzreiz pēc tam izplatījās ziņas, ka vācietis veic pārrunas ar "Ferrari" komandu un jau 2017. gadā, iespējams, nomainīs tās sastāvā Kimi Raikonenu.

Monako trasē Rosbergs savos izteikumos jau bija daudz konkrētāks un centās mazināt radušās baumas.

"Esmu apmierināts un arī "Mercedes" komanda ir apmierināta mani," intervijā RTL sacīja Rosbergs. "Bez šaubām, vēl vismaz dažus gadus palikšu tepat."

Tiesa, šobrīd Rosbergam aizvien nav līguma uz nākamo sezonu.

"Jauns kontrakts šobrīd nav tā lieta, kas visvairāk aizņemtu manu prātu," viņš saka. "Par to es pašreiz nesatraucos."

Tikmēr bijušais F1 pilots Gerhards Bergers intervijā "Sport Bild" brīdinājis komandu nekavēties ar līguma noslēgšanu: "Es rekomendēju viņiem pagarināt līgumsaistības, citādi "Mercedes" riskē ar uzvaru konstruktoru kausā, bet Niko - ar savu karjeru. Tas būtu risks, ja jau nākošgad "Mercedes" nolemtu mašīnā sēdināt Paskālu Verleinu."

Šobrīd Verleins, kā zināms, startē "Manor" komandā, taču viņš ir arī "Mercedes" testpilots, un sportists tiek gatavots tam, lai nākotnē varētu kļūt par Lūisa Hamiltona vai Niko Rosberga aizstājēju.

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...


Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.