Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 inženieris: "Verstapens man atgādina Šūmaheru"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 inženieris: "Verstapens man atgādina Šūmaheru"
Šūmahers 1991. gadā Spā trasē
Foto: autobild.de

Bijušais F1 inženieris Gerijs Andersons atzīst, ka saskata Maksā Verstapenā to talantu un īpašības, kas savulaik jaunībā piemitušas Mihaelam Šūmaheram, vēlāk septiņu pasaules čempiona titulu ieguvējam.

Iepriekšējā posmā Spānijā 18 gadus vecais Makss Verstapens, aizvadot pirmās sacensības "Red Bull" komandas sastāvā, izcīnīja pirmo uzvaru, liekot par sevi runāt vēl skaļāk nekā līdz šim. Gerijs Andersons, kurš tagad sniedz eksperta viedokli televīzijā, atceras, ka savas karjeras pirmsākumos arī Mihaels Šūmahers bijis līdzīgs holandietim.

"Tas, ka tu pats tici savam dabiskajam talantam, tevi kaut kur aizvedīs," viņš saka. "Es atceros Mihaelu Spā trasē. "Eau Rouge" vienmēr bijis ļoti, ļoti grūts līkums un izbraukt to ar pilnu jaudu ir kaut kas tāds, kas pilotam kādā brīdī ir jāsaņemas izdarīt. Piektdienas vakarā viņas debijas sacensībās apsēdāmies parunāt ar Mihaelu un teicām, ka viņš vēl nav šo līkumu izbraucis pilnā ātrumā. Viņš atbildēja, ka tā nav problēma un rīt viņš to izdarīs, pagaidām vienkārši cenšas sajusties komfortabli. Aizgājām pie komandas otra pilota Andreā de Čezarisa un teicām to pašu. Kad Mihaels sestdienas rītā izbrauca trasē, jau ar pirmo reizi "Eau Rouge" veica pilnā ātrumā un turpmāk to darīja ik reizi. De Čezariss kvalifikācijā nogaidīja līdz pēdējam aplim, pirms uzdrošinājās izdarīt to pašu."

Andersons Verstapenā saskata daudzas līdzības ar septiņkārtējo F1 pasaules čempionu.

"Verstapens man ļoti atgādina Mihaelu," viņš saka. "Viņš pats tic savam talantam, savām spējām. Dažādās situācijās viņš to prot izmantot, un tieši tāpēc spējīgs veikt tik daudzas apdzīšanas. Viņš vienkārši iebrauc konkurentam iekšmalā un tiek galā ar apstākļiem, kas tobrīd rodas. Viņam nav liela plāna, bet viņš ir pārliecināts par sevi. Makss ir parādījis visas tās vērtības, kas nepieciešamas, lai kļūtu par vienu no visu laiku labākajiem pilotiem."

Pirmos četrus sezonas posmus aizvadījis "Toro Rosso" sastāvā, trijos no tiem gūstot punktus, tagad Verstapens F1 kopvērtējumā pakāpies uz sesto pozīciju, 10 punktus atpaliekot no priekšā esošajiem Sebastiana Fetela un komandas biedra Daniela Rikjardo.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  +2 [+] [-]

, 2016-05-26 11:15, pirms 8 gadiem
Ļoti pagodinoši, ja salīdzina ar visu laiku labāko F1 pilotu.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-26 11:55, pirms 8 gadiem
Tiešām nebrīnīšos, ja drīz pienāks absolūta Verstapena dominance, uz kuras fona Fettela un Hamiltona tituli izskatīsies pēc smagā cīņā iegūtiem.

     [+] [-]

, 2016-05-26 14:48, pirms 8 gadiem
Man gan Verstapens atgādina savu senci Joss the Boss, kurš ar hlamiem nodrošināja intrigu cīņā par pēdējo punktu, ko deva par 6.vietu. Vēl tagad stāv atmiņā kā ar Arrows argentīnas trasē parādīja, kurš te ir boss.
Šumakeram līdzīgs ir viņa dēls, kurš brauc F4.
Un ja paveiksies, tad abiem būs ļoti lielas iespējas, pie tam, Max ir pierādījis, ka vajag tikai iespēju, un to izmanto.