Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FIA izmeklē "Ferrari" šīs sezonas modeļa legalitāti

Juris Grīns
Juris Grīns

FIA izmeklē "Ferrari" šīs sezonas modeļa legalitāti
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) sākusi padziļināti pētīt, vai "Ferrari" komandas 2018. gada "Formula 1" sacīkšu mašīna pilnībā atbilst visiem tehniskajiem noteikumiem, ziņo Spānijas laikraksts "Marca".

Jau vēstījām, ka uz Sebastina Fetela mašīnas stūres parādījies kāds jauns slēdzis, ko sportists Ķīnas "Grand Prix" izcīņā izmantoja līkumos. Pastāv aizdomas, ka ar šī slēdža palīdzību iespējams panākt, ka mašīnas izpūtējs turpina izplūdi arī laikā, kad akseleratora pedālis ir atlaists, bet šāda veida risinājumi F1 čempionātā ir strikti aizliegti.

"Marca" raksta, ka Šanhajas trasē "Ferrari" spēkrats skanējis citādi nekā parasti un FIA tehniskā nodaļa sākusi interesēties par to.

"Pastāv aizdomas, ka "SF71H" modelim tiek izmantots īpašs dzinēja režīms, kas izplūdes gāzes novirza uz aizmugurējo antispārnu," raksta F1 korespondents Marko Kanseko.

Iepriekš šajā sakarā uzmanību izraisīja "Renault" komanda, kas izpūtēju bija izveidojusi tā, lai tas atrastos tuvāk aizmugurējam antispārnam, tomēr FIA jau pirms sezonas paziņoja, ka nepieļaus, kad komandas iegūst labumu no šāda veida risinājumiem.

"Marca" raksta, ka šobrīd pastiprināta interse ir par "Ferrari" šī gada modeli, ko jau pēta komandas bijušais dizaineris Nikolass Tombaziss, kurš tagad strādā FIA labā.

"Mēs nepieļausim dzinēja režīmus, kas veidoti tā, lai palielinātu izplūdes gāzu rašanos līkumos," viņš komentē.

Izmantotie resursi:
F1Today.net

  -1 [+] [-]

, 2018-04-26 09:18, pirms 6 gadiem
Tāpat nekas nebūs, jo vēl neesmu dzirdējis par Ferrari dsq, kaut gan žuļīšanās ir bijusi acīmredzama.
FIA atrunas vienmēr ir bijušas, ka tas nav čempionāta interesēs.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-26 10:49, pirms 6 gadiem
Visās federācijās, pie varas, saliek grāmatvežus un finansistus, kas to vien dara, kā nogalina visas inovācijas.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-26 10:53, pirms 6 gadiem
Ja tevi neparbauda, neesi uztaisijis pietiekami aatru formulu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja