Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Renault" F1 komandai pievienojas testpilots no Krievijas

"Renault" F1 komandai pievienojas testpilots no Krievijas
Sergejs Sirotkins
Foto: AFP/Scanpix

GP2 čempionātā startējošais krievu autosportists Sergejs Sirotkins kļuvis par F1 komandas "Renault" testpilotu un šajā nedēļas nogalē Krievijas "Grand Prix" dosies trasē brīvajos treniņbraucienos.

Plānots, ka Sirotkins pirmajā treniņā Soči trasē piektdienas rītā komandas sastāvā nomainīs pamatsastāva pilotu Kevinu Magnusenu.

"Šī man ir lieliska iespēja, lai gan viss noticis pēdējā brīdī," saka Sirotkins, kurš ar "Renault" noslēdzis ilgtermiņa līgumu. "Joprojām nespēju tam noticēt. Visi jaunie piloti strādā, lai tiktu pie šādas iespējas. Centīšos iemācīties iespējami vairāk, kā arī paveikt labi darbu komandas labā."

"Renault" komanda apņēmusies palīdzēt Sirotkinam attīstīties kā sacīkšu braucējam. Iepriekš līdzīgs kontrakts sportistam bija ar "Sauber" un 2014. gadā Sočos viņš jau piedalījās F1 treniņbraucienos.

20 gadus vecais Sirotkins šogad GP2 čempionātā pārstāvēs "ART Grand Prix" komandu. Pirmais posms gaidāms 14. un 15. maijā Spānijā, Barselonas trasē.

GP2 čempionātā Sirotkins brauca jau pērn, kad debijas sezonā "Rapax" vienībā uzvarēja vienā sacīkstē, bet sezonas kopvērtējumā ieņēma augsto trešo vietu. Pirms tam divus gadus viņš startēja "Formula Renault 3.5" čempionātā, 2013. gadā debitējot ar devīto vietu kopvērtējumā, bet 2014. gadā izcīnot vienu uzvaru un piekto vietu kopvērtējumā. Šis viņam ir jau septītais gads formulu sacīkstēs.

Pirms vairākiem gadiem Sirotkins noslēdza sadarbības līgumu ar "Sauber" un komandas uzdevums bija nodrošināt sportista debiju F1 pasaules čempionātā. Tika ziņots, ka vairāk par 400 miljoniem eiro komandā gatavojas investēt Krievijas Starptautiskais investīciju sadarbības fonds, Krievijas Federācijas ziemeļrietumu reģiona valsts attīstības fonds, kā arī Nacionālais aviācijas tehnoloģiju institūts. Šī institūta vadītājs ir Oļegs Sirotkins, Sergeja Sirotkina tēvs. Tomēr šie grandiozie plāni neīstenojās, lai gan bija cerēts, ka Sirotkins tolaik kļūs par visu laiku jaunāko F1 pilotu.

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1, GP2, GP3, Formula...


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.