Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Fitipaldi mazdēls arī šajā sezonā būs "Haas" testpilots

Rolands Eliņš

Leģendārā Fitipaldi mazdēls arī šajā sezonā būs "Haas" testpilots
Pjētru Fitipaldi. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Leģendārā brazīliešu pilota Emersona Fitipaldi mazdēls Pjētru arī šajā sezonā būs Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandas "Haas" testpilots, informē vienība.

Tikmēr par rezerves pilotu kļuvis šveicietis Luī Deletrass. Fitipaldi ir 22 gadus vecs, bet Deletrass - par gadu vecāks.

"Gribējām to paziņot Austrālijas "Grand Prix" laikā, bet notikumi čempionātā un komandā strauji mainījās. Pjētru un Luī pēdējo 12 mēnešu laikā sevi labi pierādījuši, un esam gandarīti par viņu pievienošanos komandai," atzīmē komandas direktors Ginters Štainers.

F-1 sacīkstēs šajā sezonā ASV bāzēto vienību pārstāvēs francūzis Romēns Grožāns un dānis Kevins Magnusens.

Fitipaldi iepriekšējā sezonā brauca DTM čempionātā un "Formula 3" Āzijas meistarsacīkstēs. Viņš jau pērn pirmssezonā bija "Haas" vienības testpilots.

Tikmēr Deletrass iepriekšējās trīs sezonas piedalījās "Formula 2" seriālā. Tāpat arī šveicietis bija "Haas" vienībā, kur strādāja ar auto simulatoru.

Abu uzvārdi autosportā ir labi zināmi. Pjētru Fitipaldi vectēvs Emersons pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados divreiz tika kronēts par F-1 čempionu, bet Luī Deletrasa tēvs Žans Denī divreiz uzvarējis Lemānas 24 stundu sacīkstēs un ir piedalījies trīs F-1 posmos.

F-1 jaunās sezonas sākums šobrīd paredzēts jūnija vidū Kanādā.

Izmantotie resursi:
LETA