Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 debitants Rasels: "Mums ir vājā vieta, par ko publiski nerunāšu"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 debitants Rasels: "Mums ir vājā vieta, par ko publiski nerunāšu"
Džordžs Rasels. Foto: ROKiT Williams Racing

"Williams" komandai esot izdevies atrast savā sacīkšu mašīnā kādu būtisku vājo punktu, un šobrīd notiek darbs, lai to izlabotu, paziņojis F1 komandas pilots Džordžs Rasels.

Leģendārās un panākumiem bagātās sacīkšu komandas piloti Rasels un Roberts Kubica, kurš atgriezies F1 pēc daudzu gadu pārtraukuma, sezonas pirmajā posmā Austrālijā finišēja vien 16. un 17. vietā. Izskatījās, ka ar "Williams" mašīnām gandrīz nav iespējams pieveikt nevienu un šobrīd par punktu izcīnīšanu komanda var tikai sapņot.

Tas, ka sezonas sākums nebūs viegls, bija skaidrs jau testos Barselonā, uz kuriem "Williams" nepaspēja laikus pabeigt un atgādāt savu jauno modeli. Tagad atklājies, ka jau pašos pamatos tā radīšanā esot pieļauta nozīmīga kļūda.

"Ir kāda fundamentāla vājā vieta, ko es negribu publiski apspriest," atklāj F1 debitants Rasels. "Esam sapratuši, kas tas ir, taču nav arī tā, ka pirmdienas rītā piecelsimies un uzreiz spēsim to izlabot. Lai mainītu kaut ko tik būtisku, būs nepieciešams mēnešiem ilgs darbs pie attīstības un darbs simulatorā, dizaineriem būs jāizdomā, kā to paveikt, bet tas ir jādara. Diemžēl jāapzinās, ka paies ne vienas vien sacīkstes, pirms spēsim atkal cīnīties. Tāda ir šī brīža situācija."

Rasels uzskata, ka brīdī, kad problēma tiks novērsta, "Williams" formulas būs gana ātras, lai sacenstos pret citām komandām.

"Tiklīdz izlabosim šo būtisko vājo vietu, būs liels ieguvums," viņš saka. "Varbūt aizvien būsim pēdējie, bet vismaz ar izredzēm cīnīties. Šobrīd mums šādu izredžu patiešām nav, jo esam pārāk tālu atpalikuši no citām komandām."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2019-03-26 10:55, pirms 5 gadiem
- Vai jau atklājāt kādas problēmas, testējot jauno mašīnu?
- Pagaidām tikai vienu.
- Kādu? Ka nevar pielaist motoru?
- Nē, durvis neveras vaļā.