Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Man paveicās, ka Hamiltons iestrēga aiz Verstapena"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Man paveicās, ka Hamiltons iestrēga aiz Verstapena"
Foto: LaPresse/Scanpix

Austrālijas F1 posma uzvarētājs Sebastians Fetels atzīst, ka šo panākumus galvenokārt palīdzēja kaldināt Lūisa Hamiltona iestrēgšana aiz Maksa Verstapena, kamēr "Mercedes" pārstāvji atzīst - "Ferrari" uzvaru izcīnījusi nevis uz stratēģijas rēķina, bet gan sava ātruma dēļ.

Sacensību sākumā līderis bija kvalifikācijā uzvarējušais Hamiltons, kurš 17. aplī devās pitstopā. Pēc atgriešanās trasē, "Mercedes" pārstāvis ilgi nespēja tikt garām Verstapena "Red Bull" formulai, ko veiksmīgi izmantoja Fetels, boksos iebraucot vēlāk un rezultātā nokļūstot priekšā.

"Bija grūti noturēt Hamiltona tempu, bet kaut kur turpat vien biju," sacensību pirmos 17 apļus komentē Fetels. "Zināju, ka man jābūt viņam cieši aizmugurē. Kad viņš devās pitstopā, man nebija iemesla sekot. Paliku trasē, riepas vēl turējās un temps šķita pieņemams. Pēc riepu maiņas cīņa bija saspringta, zināju, ka Makss mēģinās uzbrukt, bet es tomēr noturējos priekšā. Tas bija izšķirošs moments. Kamēr Makss vēl dažus apļus turpināja riņķot pa trasi, braucu, cik ātri varēju, lai iekrātu pārsvaru. Man paveicās, ka Lūiss iekļuva "satiksmē", pēc tam man bija liels pārsvars un varēju kontrolēt sacensību gaitu. Mums izdevās ļoti labas sacīkstes, esmu priecīgs."

Lai gan var teikt, ka ne bez veiksmes palīdzības Fetels nokļuva priekšā Hamiltonam, "Mercedes" vadītājs Toto Volfs uzsver, ka "Ferrari" mašīna bijusi ļoti ātra. Vaicāts, vai pie vainas zaudējumam bijusi stratēģija, Volfs saka: "Nē, "Ferrari" mašīna bija ātrāka par mūsējo. Līdz pirmajam pitstopam mēs braucām ar pilnu ātrumu, bet nespējām atrauties. Tobrīd bija risks, ka pitstopu laikā Sebastians var tikt garām, tāpat arī riepas vairs neturējās, tāpēc pieņēmām lēmumu doties boksos. Pēc tam trasē atgriezāmies aiz Maksa, kurš cīnījās par savu pozīciju."

Pirmajos 17 apļos Hamiltonam esot trūcis saķeres, kā arī riepas nolietojušās ātrāk nekā Fetelam, līdz ar to radušās bažas, ka konkurents var veikt apdzīšanu.

"Sacīkstēs bija problēmas ar riepām. Pitstopu veicām tik agri, jo zuda saķere," saka Hamiltons.

Tas, ka "Mercedes" formulas šodien nebija ātrākās, atzīst arī Hamiltona jaunais komandas biedrs Valteri Botass: "Kā komanda mēs paveicām visu labi, ņemot vērā to, kāda mums bija mašīna. "Ferrari" komanda šodien bija ātrāka, par to nav šaubu. Viņi savu darbu padarīja labāk. Līdz pirmajiem pitstopiem man bija problēmas ar ultramīkstajām riepām, trūka saķeres gan priekšā, gan aizmugurē, sevišķi pēc pirmajiem desmit apļiem. Kad tiku pie mīkstā sastāva riepām, sajūtas kļuva krietni labākas, bija patīkami braukt, tomēr jau bija par vēlu kaut ko iesākt un arī trūka ātruma."

"Ferrari" galvenais inženieris Džoks Klīrs uzskata, ka šobrīd abām komandām ir visai līdzīgi spēki: "Ja viņiem būtu iespēja kādā brīdī aizvadīt atklātu cīņu, mēs redzētu, kam ir ātrāka mašīna. Šobrīd es to nevaru pateikt, jo nevienam no viņiem nebija tādas īstas iespējas pārbaudīt sevi spriedzes apstākļos. Sākumā tempu kontrolēja Lūiss, bet pēc tam arī Sebs. Joprojām neesam ieguvuši atbildi uz jautājumu, cik ātri kopumā esam."

Aiz pjedestāla palika pirmssezonas testu ātrākais pilots Kimi Raikonens, kurš bija ievērojami lēnāks par Fetelu. Somu autosportists atzina, ka mašīna nav vadījusies tik labi, kā varētu gribēt, kā arī bijusi problēma ar mīkstākā sastāva riepām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-26 15:58, pirms 7 gadiem
Ko viņi var malt visu laiku tās standarta frāzes? Kā ātrāka Ferrari bija baigi ātrāki, ja HAM paspēja lēnā garā uzaudzēt +2 sekundes Fetelam. Paši vienkārši negrib atzīt, ka stratēģija bija pakaļā. Kaut gan, ja riepas bija jāmaina, tad bija jāmaina un viss.

     [+] [-]

, 2017-03-28 09:54, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ko viņi var malt visu laiku tās standarta frāzes? Kā ātrāka Ferrari bija baigi ātrāki, ja HAM paspēja lēnā garā uzaudzēt +2 sekundes Fetelam. Paši vienkārši negrib atzīt, ka stratēģija bija pakaļā. Kaut gan, ja riepas bija jāmaina, tad bija jāmaina un viss.
Kā nebija ātra, ja Fettels pēc tam uzaudzēja 9sek Bet stratēģija Mercedes klibo jau vairākus gadus, tas viennozīmīgi!