Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Montoija: "Esmu tuvāk Triple Crown nekā Alonso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija: "Esmu tuvāk Triple Crown nekā Alonso"
Alonso un Montoija
Foto: f1world.it

Autosportists Huans Pablo Montoija uzskata, ka viņš šobrīd ir tuvāk Triple Crown titula iegūšanai nekā F1 pilots Fernando Alonso, kurš arī mēģina līdz tam aizsniegties. Šo titulu, ko piešķir par uzvarām Monako Grand Prix, "Indy 500" un Lemānas 24 stundu sacīkstēs, līdz šim izpelnījies tikai viens cilvēks - Greiems Hils.

Montoija, kurš savulaik startēja F1 pasaules čempionātā, ir uzvarējis posmā Monako, tāpat viņa kontā ir pirmā vieta Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs jeb "Indy 500", kas ir viens no "IndyCar" čempionāta posmiem. Lemānā kolumbietis vēl nav startējis. Tikmēr Alonso ir uzvara Monako, pērn viņš pirmo reizi startēja Indianapolisā, cīnījās par uzvaru, bet izstājās dzinēja problēmu dēļ, kamēr šogad, iespējams, stāsies uz starta Lemānas diennakts sacensībās.

"Viņš noteikti ir spējīgs to izcīnīt, taču tas nav izdarāms viegli," runājot par Triple Crown titulu, atzīst Montoija. "Patiesība ir tāda, ka es esmu tam tuvāk nekā viņš. Tiesa gan, par Lemānu šobrīd nezinu. Redzēsim, kas notiks ar izmaiņām šo sacensību noteikumos, vai "Penske" komandai būs iespēja startēt Lemānā. Būtu interesanti to pamēģināt."

Bijušais "Williams" un "McLaren" komandu pilots Montoija uzskata, ka viņam ar Alonso ir daudz kopīga: "Es domāju, ka mēs abi esam tādi braucēji, kuri nebaidās pamēģināt jaunas lietas. Es neredzu nevienu citu F1 pilotu, kas mēģinātu darīt tāpat. Kad esi jauns un startē "Formulā 1", tev liekas, ka bez tā nekā cita vairs nav."

Šīs nedēļas nogalē gan Montoija, gan Alonso startēs Deitonas 24 stundu sacīkstēs. Pagājušajā naktī notikušajā izšķirošajā kvalifikācijā Alonso pārstāvētā "United Autosports" komanda izcīnīja 13. pozīciju, turklāt spānis bija ātrākais no vienības pilotiem, kamēr Montoijas pārstāvētā "Team Penske" tika pie desmitās starta vietas.

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-01-26 12:09, pirms 6 gadiem
Montoya 10x labāks par GP2 karali Alonso. Galvenais tikt līdz dalībai Lemānā

     [+] [-]

, 2018-01-26 12:25, pirms 6 gadiem
Ar Montojas aiziešanu no F1 arī sākās mans intereses zudums par šo čempionātu.