Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Hamiltons triumfē Portugālē, apsteidzot Šūmaheru un sasniedzot F1 rekordu

Hamiltons triumfē Portugālē, apsteidzot Šūmaheru un sasniedzot F1 rekordu
Lūiss Hamiltons pēc finiša. Foto: Motorsport.com

Algarves trasē notikušajā "Formula 1" Portugāles "Grand Prix" izcīņā savu 92. uzvaru pasaules čempionāta posmos izcīnīja "Mercedes" pilots brits Lūiss Hamiltons, kurš apsteidza savu komandas biedru somu Valteri Botasu. Līdz ar to, Hamiltons pasaules čempionāta posmos gūto uzvaru skaita ieskaitē Hamiltons apsteidza iepriekšējo rekordistu leģendāro vācieti Mihaelu Šūmaheru.

Divas nedēļas iepriekš Hamiltons Nirburgringas trasē atkārtoja Šūmahera rekordu, savukārt šonedēļ bija apņēmības pilns pārrakstīt sacensību vēstures lappuses, dramatiskā cīņā kvalifikācijā izcīnot "pole position". Sacīkstē aizraujošākie bija pirmie 20 apļi, kuros Hamiltons vienubrīd nokrita līdz trešajai pozīcijai - aiz Botasa un "McLaren-Renault" pilota Karlosa Sainsa, kurš, sākot no septītās pozīcijas, pakāpās pat uz pirmo.

Pēc sacīkstes sākuma, kad bija vērojams neliels lietus, Hamiltons atguvās un spēja apdzīt gan Botasu, gan Sainsu, kurš vēlāk nokrita līdz sestajai vietai. Sacīkšu beigās interesantākā cīņa notika par 5.-7. vietu, Pjēram Gaslī apsteidzot Serhio Peresu, kuru pēdējā aplī apbrauca arī Sainss.

Otrais aiz jaunā F1 rekordista Hamiltona pēc 25 sekundēm finišēja Botass, bet trešo vietu izcīnīja "Red Bull" pilots Verstapens, kurš līderim zaudēja vairāk nekā 34 sekundes. Nīderlandes pilotam nācās atgūties pēc tam, kad sacīkstes pirmajos apļos Verstapens piedzīvoja sadursmi ar "Racing Point" braucēju Serhio Peresu. Interesanti, ka arī otrs "Racing Point" pilots Lānss Strols sadūrās ar vienu no konkurentiem - "McLaren-Renault" braucēju Lendo Norisu, kurš no sacīkstēm izstājās.

Stabilu sacīksti aizvadīja un augsto ceturto pozīciju nopelnīja "Ferrari" vadošais pilots Šarls Leklērs, kurš Hamiltonam zaudēja minūti un piecas sekundes. Ceturtā vieta ļāva Monako pilotam pasaules čempionāta kopvērtējumā pakāpties par divām pozīcijām - uz piekto vietu.

Nākamais F1 čempionāta posms paredzēts no 31. oktobra līdz 1. novembrim Itālijā esošajā Imolas trasē. Hamiltona pārsvars pār vicelīderi Botasu sasniedzis jau 77 punktus. Atlikušajos piecos posmos vēl iespējams iegūt kopumā 130 punktus.

Braucēju kopvērtējums

VietaPilotsValstsKomandaPunkti
1.Lūiss HamiltonsGBRMercedes256
2.Valteri BotassFINMercedes179
3.Makss VerstapensNEDRed Bull-Honda162
4.Daniels RikjardoAUSRenault80
5.Šarls LeklērsMONFerrari75
6.Serhio PeressMEXRacing Point-Mercedes74
7.Lendo NorissGBRMcLaren-Renault65
8.Alekss AlbonsTHARed Bull-Honda64
9.Pjērs GaslīFRAAlphaTauri-Honda63
10.Karloss SainssESPMcLaren-Renault59
11.Lānss StrolsCANRacing Point-Mercedes57
12.Estebans OkonsFRARenault40
13.Sebastians FetelsGERFerrari18
14.Daņils KvjatsRUSAlphaTauri-Honda14
15.Niko HilkenbergsGERRacing Point-Mercedes10
16.Antonio DžovinaciITAAlfa Romeo-Ferrari3
17.Kimi ReikenensFINAlfa Romeo-Ferrari2
18.Romēns GrožānsFRAHass2
19.Kevins MagnusensDENHaas-Ferrari1

Kontruktoru kauss

VietaKomandaPunkti
1.Mercedes435
2.Red Bull Racing-Honda226
3.Racing Point-Mercedes126
4.Mclaren-Renault124
5.Renault120
6.Ferrari93
7.AlphaTauri-Honda77
8.Alfa Romeo-Ferrari5
9.Haas-Ferrari3

, 2020-10-25 17:13, pirms 3 gadiem
Labs skaidrojums kāpēc Valters nevarēja likt sarkanās. "Šādi mēs savā komandā nedaram"
, 2020-10-25 17:18, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Labs skaidrojums kāpēc Valters nevarēja likt sarkanās. "Šādi mēs savā komandā nedaram"
Jā tas tik pierāda to , ka viņam ir aizliegts cīnīties ar Hamiltonu.
Un labi , ka tās sarkanās riepas neuzlika . jo gan Perezs , gan Okons kļuva lēnāki , kad izmauca virsu viņas
, 2020-10-25 17:21, pirms 3 gadiem
Albons nekāds pilnīgi , Imola pēdēja šance viņam , ja būs sūdīgi rezultāti , viņš nebūs Red Bull nākamajā sezonā
, 2020-10-25 17:21, pirms 3 gadiem
visi ārpus top4 zaudē apli
, 2020-10-25 17:23, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Albons nekāds pilnīgi , Imola pēdēja šance viņam , ja būs sūdīgi rezultāti , viņš nebūs Red Bull nākamajā sezonā
Tagad gan jau var teikt ar 95% varbūtību, ka Albons tiks izstumts no Red Bull komandas. Gaslī jau kuro reizi ar AT finišē tur, kur Albonam ar RB vajag finišēt. Tiesa, Gaslī, esot RB, arī nebija izcēlies ne ar ko fantastisku, bet nu Albonam ļoti švaki iet.
, 2020-10-25 17:24, pirms 3 gadiem
Kimi ar galīgi vājo alfu šodien lielisks, džeks 41 gada vecumā vienalga ir levelu augstāk kā puse kas tur startē
, 2020-10-25 17:25, pirms 3 gadiem
Hamiltons sākumā parādīja, ka labāk pietaupīt vēsās riepas, un vēlāk uzbrukt, kas izdevās par 100%. Botass ar Sainsu paplosījās, un tur savas iespējas arī atstāja.
Tā kā Botass neko nevarēja zaudēt, varēja vēl nobraukt 4-5 apļus, un tad ar sarkanām maukt. Jo Pirelli stratēģija ar sarkanām riepām bija 18 apļi, pēc tam baltās.
Kimi sākumā ar labi plosījās, un nodrāza riepas, žēl, bija interesanti skatīties.
Toties Rasels ļoti ilgi turējās top 10, vajadzēja riskēt ar citu stratēģiju, lai paliktu punktos.
Dienas braucejs - Peress. Sākt no pēdējās vietas ar 15 sekunžu deficītu un puskvadrātainām riepām atbrauk 6 ir jāmāk. Starp citu, Peress pierādīja, ka Botass varēja riskēt ar sarkanām, ja būtu iebraucis 5 apļus vēlāk.
, 2020-10-25 17:30, pirms 3 gadiem
Sebs, jau kuro gonku, ieslēdzis kurioza kontroli, un mierīgi noriņķo savus apļus.
, 2020-10-25 17:43, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Albons nekāds pilnīgi , Imola pēdēja šance viņam , ja būs sūdīgi rezultāti , viņš nebūs Red Bull nākamajā sezonā
Marko RTL pateica, ka Albonam laiks ir līdz decembra vidum, kad tiks pieņemts lēmums. Pie tam, kamēr būs progress, tikmēr viņus it kā apmierina Albons. Bet svarīgākais, ka Marko teica par to, ka Albons palīdz Verstapenam, kas bija ļoti labi redzams kvalenē, kad Albons ievilka Verstapenu uz ātro apli, kamēr Albonam tādu iespēju nedeva, uz ko Albons atbildēja, ka tā nav godīgi. Par gonku gan ir divejādas sajūtas, jo brauc labi, bet atkal netiek garām konkurentiem.
Marko kaut ko runāja par Cunodu, bet Honda ir grūti kaut ko piebilst.
, 2020-10-25 17:43, pirms 3 gadiem
Gaslī fantastisks. Arī Leklērs jau kuro reizi aizvelk Ferrari līdz labam rezultātam

Sebs sezonu jau ir noslēdzis.

Albonam limits tuvojas. Noteikti nākamsezon nebrauks RB komandā
, 2020-10-25 17:52, pirms 3 gadiem
KaraLis rakstīja: Kimi ar galīgi vājo alfu šodien lielisks, džeks 41 gada vecumā vienalga ir levelu augstāk kā puse kas tur startē
Vecis viena apļa laikā ar šrotu 9 pilotus apdzina. F1.com ir pieējams video .
, 2020-10-25 18:04, pirms 3 gadiem
archdevil rakstīja: Marko RTL pateica, ka Albonam laiks ir līdz decembra vidum, kad tiks pieņemts lēmums. Pie tam, kamēr būs progress, tikmēr viņus it kā apmierina Albons. Bet svarīgākais, ka Marko teica par to, ka Albons palīdz Verstapenam, kas bija ļoti labi redzams kvalenē, kad Albons ievilka Verstapenu uz ātro apli, kamēr Albonam tādu iespēju nedeva, uz ko Albons atbildēja, ka tā nav godīgi. Par gonku gan ir divejādas sajūtas, jo brauc labi, bet atkal netiek garām konkurentiem.
Marko kaut ko runāja par Cunodu, bet Honda ir grūti kaut ko piebilst.
Grūti pateikt, kā viss beigsies ar RB/AT sastāvu nākamai sezonai. Šie visu tur noslēpumainībā. Tik teica, ka esot skaidrība triju braucēju sakarā.

Visticamāk, Kvjats prom jebkurā gadījumā. Gaslī un Albons AT, savukārt, Verstapenam klāt paņems Hulkenbergu (Laiku pa laikam tādas runas klīst). Vēl viens variants būtu Verstapens un Gaslī RB, Cunoda un Albons AT. Bet to mēs tik sezonas beigās uzzināsim. Vēl gan jāņem vērā arī tas, ka puse Red Bull kompānijas pieder čalim vārdā Chalerm Yoovidhya, kurš, kā jau var noprast, ir taizemietis. Albona Taizemes pase šajā situācijā ir liels pluss.
, 2020-10-25 18:46, pirms 3 gadiem
ārprāts, kas tas ir viņam uz galvas?
, 2020-10-25 19:49, pirms 3 gadiem
Interesanti, ka arī otrs "Racing Point" pilots Lānss Strols sadūrās ar vienu no konkurentiem - "McLaren-Renault" braucēju Lānsu Strolu, kurš no sacīkstēm izstājās.

Jā, interesanti gan pašam ar sevi sadurties, bieži negadās.
, 2020-10-26 10:34, pirms 3 gadiem
Tas nav nekāds rekords braucot ar ātrāko formulu, kad citi nespēj sastādīt konkurenci! Braucot jebkuram citam ar maclaren arī būtu daudz uzvaru!
, 2020-10-26 13:57, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tas nav nekāds rekords braucot ar ātrāko formulu, kad citi nespēj sastādīt konkurenci! Braucot jebkuram citam ar maclaren arī būtu daudz uzvaru!
Nezināju, ka uzvarēja Maclaren (tu pat to nemāki pareizi uzrakstīt)
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.