Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Arivabene: "Atlaist Raikonenu bija mans lēmums"

Arivabene: "Atlaist Raikonenu bija mans lēmums"
Mauricio Arivabene un Kimi Raikonens. Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" F1 komandas vadītājs Mauricio Arivabene atklājis, ka lēmums nomainīt Kimi Raikonenu ar maz pieredzējušo, bet talantīgo Šarlu Leklēru bijis viņa lēmums. Tikmēr Raikonens kādā intervijā atzinis, ka jūtas priecīgs pamest "Ferrari".

Presē tika vēstīts, ka lēmumu par Raikonena nomaiņu vēl pirms savas nāves jūlijā pieņēma toreizējais "Ferrari" prezidents Serdžio Markione. Vienubrīd šķita, ka Raikonens tomēr varētu tikt paturēts sastāvā, pēc tam ziņoja, ka, godinot Markioni, tikšot atstāts spēkā viņa lēmums.

"Šis bija mans lēmums," tagad patiesību intervijā "Sky" atklāj komandas vadītājs Arivabene. Viņš arī pauž, ka lēmumu atbalstījuši šobrīd "Ferrari" rūpnīcas vadībā esošie Luiss Kamiljeri un Džons Elkans. "Viņi izprot šī lēmuma loģisko pusi, bet es biju tas, kurš to pieņēma."

Itālis arī saka, ka bijis grūti 39 gadus vecajam pilotam paziņot jaunumus: "Kimi ir arī mans draugs, tāpēc varat iedomāties, cik sirdi plosoši bija viņam to pateikt. Piloti ir tādi paši cilvēki kā es, bet tādās situācijās tiek uztverti par profesionāļiem."

Tikmēr Raikonens, jautāts, vai svētdien ASV "Grand Prix" gūtā uzvara pierāda, ka Leklēram tomēr nevajadzētu stāties viņa vietā, soms saka: "Lai gan esmu daudziem pierādījis, ka viņu teiktais nav taisnība, nē, šādi es to nebiju domājis. Daudzi droši vien nemaz nezina, cik priecīgs esmu, ka man būs jādodas pa šādu ceļu. Es gribu citu izaicinājumu, gribu citas lietas un tāpēc esmu ļoti laimīgs, ka došos uz "Sauber" komandu. Viņu bāze ir tikai 40 minūšu attālumā no manām mājām. Mana ģimene būs priecīga un es priecāšos, ka varēšu vairāk būt kopā ar ģimeni. Tas ir pats labākais šajā visā. Par "Ferrari" lēmumu nebiju sarūgtināts, es vienīgi gribēju pēc iespējas ātrāk zināt, kas notiks tālāk."

Izcīnītā uzvara iepriekšējā posmā Raikonenam nāca pēc 113 aizvadīto sacīkšu pārtraukuma, un reizē viņš arī pārspēja kādu interesantu Mihaelam Šūmaheram līdz šim piederošu rekordu. Savulaik Šūmahers pirmo uzvaru F1 karjerā guva 1992. gadā, bet pēdējo izcīnīja 2006. gadā, kamēr Raikonens pirmo uzvaru bija guvis 2003. gadā, līdz ar to līdz svētdien izcīnītajai pagājušas 5691 dienas - tas tagad ir līdz šim F1 vēsturē ilgākais posms starp kāda pilota pirmo un pēdējo uzvaru.

Izmantotie resursi:
SPORT24 - On top of your game


Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.