Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass saimnieko, Hamiltonam pirmajos treniņos tikai 19. vieta, F1 būs jauns vadītājs

Agris Suveizda

Botass saimnieko, Hamiltonam pirmajos treniņos tikai 19. vieta, F1 būs jauns vadītājs
Valteri Botass. Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Krievijas pilsētā Sočos risināsies F1 sezonas desmitā posma sacensības. Šodien abās treniņbraucienu sesijās ātrākais bija "Mercedes" pilots Valteri Botass.

Notikumiem bagātā pirmajā treniņbraucienu sesijā kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons ierindojās tikai priekšpēdējā vietā. Ar mīkstajām riepām viņš palika bez rezultāta, bet nākamais riepu komplekts - cietās riepas - tika sabojāts, beigās ieņemot tikai 19. vietu. Botass savu ātrāko laiku, trasi veicot 1:34.923, veica ar mīkstajām riepām, bet tad sabojāja vidējo riepu komplektu. Karloss Sainss un Nikolass Latifi avarēja, kamēr mājinieks Daņiils Kvjats un Romēns Grožāns izslīdēja no trases. Otrais, Botasam zaudējot 0,507 sekundes, bija Denjels Rikardo, bet vēl 0,147 sekundes tālāk bija Makss Verstapens.

Arī otrajā sesijā ātrākais bija Botass, savu iepriekšējo labāko rezultātu uzlabojot par nepilnu pusotru sekundi. "Mercedes" somu pilots apli veica 1:33.519, bet šoreiz daudz labāku sesiju aizvadija viņa komandas biedrs Hamiltons, atpaliekot 0,267 sekundes un ieņemot otro vietu. Trešais bija Rikardo, no Botasa atpaliekot par nedaudz vairāk nekā sekundi. Trešie treniņbraucieni rīt sāksies plkst. 12:00, bet kvalifikācija - plkst. 15:00. Sacensību sākums svētdien gaidāms plkst. 14:10.

Tikmēr F1 paziņojusi, ka no 2021. gada janvāra par jauno F1 prezidentu un galveno izpilddirektoru kļūs Stefāno Dimenikali. Imolā dzimušais 55 gadus vecais Domenikali ilgstoši strādāja F1 komandā "Ferrari", bet kopš 2016. gada ir "Lamborghini" izpilddirektors. Pašreizējais F1 vadītājs ir Čeiss Kerijs.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/results...
https://www.formula1.com/en/results...
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.bbc.com/sport/formula1/...