Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Sauber" nomainīs Ēriksonu pret Itālijas pilotu Džovinaci

Rolands Eliņš

"Sauber" nomainīs Ēriksonu pret Itālijas pilotu Džovinaci
Antonio Džiovinaci. Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

„Formula 1” komanda „Sauber” ir noslēgusi līgumu uz nākamo sezonu ar Itālijas autosportistu Antonio Džovinaci, kurš pārstāv „Ferrari” jauno pilotu programmu un nākamajā sezonā komandā nomainīs Markusu Ēriksonu.

24 gadus vecais Antonio Džovinaci jau debitējis F1, piedaloties divos posmos 2017. gadā, kad „Sauber” sastāvā uz laiku aizstāja Paskālu Verlēnu. Vienā posmā viņš izstājās, bet Austrālijas GP pamanījās tikt pie 12. vietas.

Džovinaci „Sauber” sastāvā aizvietos zviedru Markusu Ēriksonu, kurš kļūs par komandas rezerves pilotu. Šāds lēmums pieņemts, neskatoties uz to, ka Ēriksona mentors Fins Rausins, zviedru miljardieris, ir viens no „Sauber” lielākajiem akcionāriem.

Ēriksons aizvada pieticīgu sezonu un izcīnījis tikai sešus punktus, atrodoties 18. vietā kopvērtējumā. Otrs „Sauber” pilots Šarls Leklērs tikmēr ieguvis 15 punktus un jau vienojies par pārcelšanos uz „Ferrari” nākamajā sezonā, samainoties vietām ar somu Kimi Reikenenu, ar kuru tagad vienā komandā startēs Džovinaci.

Džovinaci savu paaugstinājumu komandas paziņojumā raksturoja kā sava sapņa piepildīšanos un lielu godu, kamēr komandas vadība atzīmēja viņa lielo potenciālu.

Džovinaci šosezon piedalījās slavenajā Lemānas 24 stundu braucienā, kur savā klasē ieņēma piekto vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/motorspor...

     [+] [-]

, 2018-09-25 17:13, pirms 6 gadiem
Nu ta beidzot