Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs: "Uzvaru pazaudēju pirmajā līkumā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs: "Uzvaru pazaudēju pirmajā līkumā"
Ungārijas GP starts
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Ungārijas "Grand Prix" kvalifikācijas uzvarētājs Niko Rosbergs, kurš sacensībās svētdien izcīnīja otro vietu, uzskata, ka uzvara tika zaudēta pirmajā līkumā.

Sešu posmu laikā Rosbergs savam "Mercedes" komandas biedram Lūisam Hamiltonam ļāvis pietuvoties par 43 punktiem, kā rezultātā brits Ungārijā kļuva par jauno F1 sezonas līderi. Šobrīd Hamiltons ir 6 punktus priekšā, taču Rosbergu tas neuztrauc.

"Cīņa ir sasprinta," atzīst Rosbergs. "Līdz šim sezona bijusi laba. Kā to vienmēr esmu teicis, es neskaitu punktus. Vēl ir tāls ceļš ejams un jebkas ir iespējams. Gribu koncentrēties uz uzvarām. Šajā reizē tas nenostrādāja, jo uzvaru zaudēju pirmajā līkumā."

Ungārijā Rosbergs startēja pirmais, taču pirmajā līkumā atkrita uz trešo vietu, īsi pēc tam tomēr atkarojot otro pozīciju "Red Bull" pilotam Danielam Rikjardo. Pats vācietis uzskata, ka būtu spējis uzvarēt sacīkstēs, ja vien startā noturētu pirmo pozīciju.

"Sacensību liktenis tika izšķirts tur," saka Rosbergs. "Starts man padevās labs, taču tas bija nedaudz lēnāks nekā Lūisam un Danielam. Tad Daniels pietuvojās un Lūiss ieņēma iekšējo malu. Viņi brauca diezgan cieši, tāpēc man nācās atkāpties. Līkuma ārmalā atguvu otro pozīciju, taču tieši tajā vietā zaudēja uzvaru. Tagad koncentrējos startam Hokenheimā, kas būs mans māju posms. Es mīlu šo trasi."

Arī uzvarētājs Hamiltons atzīst, ka starts bijis svarīgākais šo sacīkšu brīdis.

"Starts noteica visu," viņš atzīst. "Man padevās labs starts, bet tad spiedienu uz mani izdarīja viens no "Red Bull" pilotiem. Komanda pielietoja nevainojamu stratēģiju un, kā vienmēr, labi sagatavoja mašīnu. Trasē temperatūra sasniedza +53 grādus un mēs nezinājām, cik ilgi šīs riepas izturēs. Tomēr, kad nokļuvu vadībā, spēju uzmanīt riepu stāvokli, mašīnu un noturēt pārsvaru. Tikai vajadzības gadījumā biju spiests reaģēt pastiprināti. Atpalicēji beigās sagādāja nelielas problēmas, taču vienalga spēju ieturēt drošu attālumu. Vienubrīd nodomāju, ka neesmu vēl pieļāvis nevienu kļūdu, bet tad nobloķēju riteņus, izbraucu par tālu ārmalā un Niko jau bija man aizmugurē. Tas bija aizraujošs brīdis, bet pēc tam situācija norimās un atkal spēju palielināt pārsvaru."

Nākamais posms notiks šo svētdien, 31. jūlijā Vācijā. Tajās reizēs, kad Vācijas "Grand Prix" notikusi Hokenheimringā, pa vienai uzvarai ir izdevies gūt gan Rosbergam, gan Hamiltonam. Rosbergs uzvarēja pērn, savukārt Hamiltons vienīgo reizi šajā trasē triumfēja 2008. gadā.

Izmantotie resursi:
Formula 1®
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2016-07-25 14:22, pirms 8 gadiem
Pērn nebija vacijas gp.

     [+] [-]

, 2016-07-25 15:54, pirms 8 gadiem
Ja grib uzvarēt čempionātā, jāspēj arī vismaz reizi kādu apdzīt trasē.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-25 19:36, pirms 8 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Ja grib uzvarēt čempionātā, jāspēj arī vismaz reizi kādu apdzīt trasē.
Ungārijâ apdzen nu, pat Senna netika kaut kādam iesācējam

     [+] [-]

, 2016-07-26 15:30, pirms 8 gadiem
Kas ir... SC neko nav dzirdējis par Bērnijonkuli?