Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Raikonens: "Esmu redzējis, kā pilotus soda arī par mazākiem sīkumiem"

Raikonens: "Esmu redzējis, kā pilotus soda arī par mazākiem sīkumiem"
Raikonens un Verstapens Hungaroringā

"Ferrari" pilots Kimi Raikonens Ungārijas F1 posmā bija ļoti neapmierināts ar priekšā braucošā Maksa Verstapena manevriem trasē, kā rezultātā soms tā arī nespēja apdzīt 18 gadus veco holandieti.

57. aplī Raikonens aizķēra Verstapena pilotēto "Red Bull" formulu, kad sportists divas reizes, aizstāvot savu pozīciju, strauji mainīja trajektoriju pirms viena no līkumiem. Tiesneši šajā incidentā nesaskatīja neko sodāmu, un Verstapens arī turpmāk samērā agresīvi centās aizstāvēties no Raikonena, noturot piekto vietu līdz finišam. Raikonens finišēja sestais.

"Izlemt nav manā pārziņā, taču uzskatu, ka viņa manevri ir apšaubāmi," pēc sacensībām sacīja Raikonens. "Sākumā viņš veica manevru pa labi, es aizbraucu pa kreisi, bet tad viņš arī pagrieza stūri pa kreisi, tāpēc man nācās mēģināt izvairīties, bet diezgan spēcīgi ietriecos viņa mašīnas aizmugurē, salaužot savu priekšējo antispārnu. Šī iemesla dēļ turpinājumā uzbrukt nekļuva vieglāk. Turpinājumā ik reizi, kad centos veikt apdzīšanu, viņš atkal mainīja trajektoriju un man nebija kur sprukt. Tas nav mans pienākums, spriest, vai šie manevri bija korekti, taču esmu redzējis, ka pilotus soda arī par daudz mazākiem sīkumiem. Šajā sacīkstē paveicu maksimumu. Esmu sarūgtināts, jo nevarēju apdzīt Verstapenu un mēģināt noķert pārējos."

Noteikumi paredz, ka pilots aizstāvoties nedrīkst divreiz mainīt trajektoriju, taču šajā gadījumā tiesneši iespējamo pārkāpumu neņēma vērā, jo otrs manevrs tika izdarīts pirms iegriešanās līkumā. Noteikumi paredz, ka tādā gadījumā tas ir atļauts.

"Es vienkārši aizstāvēju savu pozīciju," savu nostāju pauž Verstapens. "Es braucu uz robežas un centos nenobloķēt riteņus vai pieļaut kādu citu kļūdu."

Izmantotie resursi:
Racing Clothesline

Vai Verstapens pārkāpa noteikumus cīņā ar Raikonenu?

  • 104

  • 13



, 2016-07-25 10:44, pirms 8 gadiem
Neparvelti vinju sauc par nakamo MSC,agresivs,nepiekapigs.Man vinjs patik.
, 2016-07-25 12:08, pirms 8 gadiem
Ne nu ok tagad aizstavot poziciju var mainīt trajektoriju cik gr;ib ir precedents un viss atbilde taisijos iebraukt līkuma kaut taisnes vidu un viss....
, 2016-07-25 14:19, pirms 8 gadiem
United Fans rakstīja: Ne nu ok tagad aizstavot poziciju var mainīt trajektoriju cik gr;ib ir precedents un viss atbilde taisijos iebraukt līkuma kaut taisnes vidu un viss....
Šitais noteikums, ka aizstāvoties var tikai stūri pagriezt (mainīt trajektoriju) vienu reizi ir absurds. Fani tak grib redzēt cīņu starp braucējiem līdz pēdējam. Esmu Kimi atbalstītājs, Verstapens pārkāpa to tā saukto noteikumu, bet es gribētu redzēt lai nesoda, jo cīņa vismaz bija, un tas ir pats galvenais šinī "Jaunajā" F1.
, 2016-07-25 16:15, pirms 8 gadiem
Tas jau ir cirks ...
Drīz vēl lai ievieš noteikumu - ja brauc aiz pretinieka 1 sekundi - tad jāpalaiž garām ...
Ehh vecie labie laiki, 90ajos gados - aizstāvi savu pozīciju kā māki...
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.