Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Pied**zt viņus visus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Pied**zt viņus visus"
Daniels Rikjardo. Foto: Renault F1 Team

Viens no Francijas F1 posma baudāmākajiem brīžiem bija vērojams sacensību pēdējā aplī, kad notika cīņa par septīto līdz desmito vietu. Atraktīvais Daniels Rikjardo spēja aizcīnīties līdz septītajai pozīcijai, taču to zaudēja, jo par manevriem saņēma sodus. Viņš pats neko nenožēlo, arī sacīkšu uzvarētājs Lūiss Hamiltons nesaskata "Renault" pilota rīcībā neko tādu, kas būtu bijis jāsoda.

Gan cīņā ar Romēnu Grožānu pirms tam, gan sacīkšu beigās ar Lendo Norisu un Kimi Raikonenu Rikjardo pārsniedza trases robežas, tādā veidā gūstot gan paātrinājumu neatļautā veidā.

"Grožāns? Ko gan, ellē, es tādu darīju?" viņš ar smaidu sacīja intervijā "Ziggo Sport". "Es pat nezināju, ka tobrīd sacentos pret Grožānu. Labi, viss, bez stresa, atvainojiet."

Jautāts par incidentu pēdējā aplī, Rikjardo turpināja daļēji jokot.

"Kā būtu, ja es teiktu, piedrāzt viņus visus?" sacīja Rikjardo. "Ja godīgi, atmetot visus jokus, katru reizi, kad bremzēju vēlu, cenšoties veikt apdzīšanu, man ir problēmas ar paātrināšanos. Ir labāk nekā bija gada sākumā, bet joprojām nav tā, kā to bija iespējams izdarīt ar "Red Bull" formulu."

Rikjardo piecu sekunžu sodu saņēma, jo ar visiem četriem riteņiem izbrauca no trases, kad cīnījās ar Norisa "McLaren" formulu, kā arī vēl piecu sekunžu sodu par izbraukšanu ārpus braucamo daļu norobežojošās līnijas mirkli vēlāk, kad apdzina "Alfa Romeo" pilotu Kimi Raikonenu.

Sportists, kurš pēc sodu saņemšanas atkrita ārpus pirmā desmitnieka, atzina: "Ja es nemēģinātu apdzīt, būtu braucis aiz līdz finišam, tāpēc man bija jācenšas, bet, kad to dara, tad brauc uz robežas. Protams, es centos palikt trasē un neizdarīt netīru manevru."

Vēlāk, jau atkārtojumā noskatoties Rikjardo un Norisa cīņu noslēdzošajā aplī, Francijas posma uzvarētājs Lūiss Hamiltons sociālajos tīklos ierakstīja savu spriedumu: "Tur nebija jābūt sodam. Tur Norisam blakus nebija mašīnas, viņš atstāja viņam vairāk nekā pietiekoši daudz vietas, un bija priekšā, jau braucot līkumā."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

Vai Rikjardo bija pelnījis sodus?

  • 31

  • 94

  • 18


     [+] [-]

, 2019-06-25 16:22, pirms 5 gadiem
Nu sorry, Kimi šim brauc pa priekšu, bet šis paņem vnk izbrauc no trases un apdzen... Tiešām nav jābūt sodam? Lūdzu, lai Austrijas trasē arī nodemonstrē šādi, ā nē pag, tur tak ir zāle...

     [+] [-]

, 2019-06-25 18:22, pirms 5 gadiem
Īsti godīgi nebija. Vismaz otrā apdzīšana.

     [+] [-]

, 2019-06-25 18:55, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Īsti godīgi nebija. Vismaz otrā apdzīšana.
Jā, bet tie tiesneši ar saviem sodiem ir apnikuši + kurš lika asfaltēt trases malas (drošības joslas). Būtu tur zāle vai smiltis, neviens pat nemēģinātu apdzīt.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 19:01, pirms 5 gadiem
nav_svarigi_1772803346170675 rakstīja: Jā, bet tie tiesneši ar saviem sodiem ir apnikuši + kurš lika asfaltēt trases malas (drošības joslas). Būtu tur zāle vai smiltis, neviens pat nemēģinātu apdzīt.
Drošība. Bet šie pekstiņi jau arī ir padarījuši to visu neskatāmāku. Piloti var kļūdīties n-tās reizes, nebaidoties par sekām.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 21:47, pirms 5 gadiem
Cilvēki - skataties taču Indycar - ir viss intrigas, apdzīšanas, normāli pitstopi.... Ja kādreiz F1 mani turēja rokās visas divas stundas, tad tagad pat pārtinot ik pa 5min uz priekšu, aizmiegu... tas tak nav autosports, bet murgs - pat Šūma laika bija ko redzēt...