Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džovinaci saņems sodu, arī Raikonens tam tuvojas

Juris Grīns
Juris Grīns

Džovinaci saņems sodu, arī Raikonens tam tuvojas
Antonio Džovinaci. Foto: Alfa Romeo Racing

"Alfa Romeo Racing" komandas pilots Antonio Džovinaci šīs nedēļas nogalē būs spiests samierināties ar desmit starta vietu sodu, kamēr tādam pašam liktenim pietuvojies arī viņa pārinieks Kimi Raikonens.

Uz Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku ielās gaidāmajām F1 sacīkstēm Džovinaci formula tiks aprīkota ar jaunu vadības elektroniku. Tā kā šī sistēma viņam tiks dota jau trešo reizi, bet noteikumi pieļauj tikai divas maiņas visas sezonas garumā, itālis sacensībās startēs desmit pozīcijas zemāk par kvalifikācijā iegūto rezultātu.

Džovinaci jau iepriekšējā posmā Ķīnā bija problēmas ar vadības elektroniku, kā rezultātā sportistam tika sabojāta kvalifikācija un bija jāstartē no beigām.

Šosezon notikušajos trīs posmos Džovinaci vēl nav izdevies gūt punktus, kamēr otrs "Alfa Romeo" pilots Kimi Raikonens to paveicis visās trīs sacīkstēs. Tiek vēstīts, ka arī Raikonena mašīnai tiks mainīta vadības elektronika, taču viņa gadījumā tā būs otrā izmantotā, līdz ar to pagaidām vēl sods nepienāksies.

"Kimi mums ir kā dāvana," intervijā laikrakstam "Blick" pavēstījis komandas boss Frederiks Vasērs. "Varbūt viņš arī saka, ka braukšana "Formulā 1" viņam šobrīd ir hobijs, bet es reti esmu redzējis pilotu ar tik augstu motivāciju. Viņa iesaiste turklāt palīdz inženieriem attīstīt mašīnu."

Pirms sacīkstēm Baku Raikonens ierindojas septītajā pozīcijā, bet viņa nopelnītie 12 punkti komandai ļauj dalīt ceturto vietu Konstruktoru kausā ar "Renault".

Izmantotie resursi:
Het laatste nieuws, resultaten en informatie...