Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Šogad situācija "Formulā 1" ir tikai nedaudz labāka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Šogad situācija "Formulā 1" ir tikai nedaudz labāka"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Lai gan izmaiņas aerodinamikas noteikumos šogad palīdz mašīnām vieglāk braukt vienai aiz otras sacīkšu laikā, aizvien lielas priekšrocības ir tam pilotam, kurš izvirzās vadībā startā, atzīst "Mercedes" pilots Valteri Botass.

Pirms šīs sezonas tika vienkāršoti vairāki aerodinamikas elementi F1 mašīnām, kam būtu jāveicina ciešākas cīņas un jāuzlabo iespējas pilotiem braukt tuvāk vienam aiz otra, taču efekts nav būtiski mainījis sacensības.

"Pat tad, ja brauc trīs vai četras sekundes aiz priekšā esošā pilota, mašīna vairāk slīd, kā rezultātā savukārt pastiprināti uzkarst riepas, un pēc tam situācija kļūst sarežģīta," atzīst Botass. "Tomēr tā tas šeit ir jau ilgu laiku. Tas, kurš atrodas vadībā, var labāk visu kontrolēt un pirmajā pozīcijā braucošajam vienmēr ir vieglāk."

Botass uzvarēja sezonas pirmajā posmā Austrālijā, bet iepriekšējās sacīkstēs Ķīnā, pēc kvalifikācijā gūtās pirmās vietas, startā piekāpās komandas biedram Lūisam Hamiltonam, arī finišu sasniedzot otrajā vietā.

"Šosezon ir tikai nedaudz labāk," viņš secina. "Pagājušajā gadā vairāk varēja just turbulenci, mašīna vairāk slīdēja. Tagad tā ir stabilāka, bet vienalga trūkst saķeres un piespiedējspēka, kad brauc aiz kāda cita, nav gaisa, lai antispārns varētu dot efektu. Tajā pašā laikā, mašīna vairs neuzvedas jocīgi - vienkārši trūkst piespiedējspēka. Jo vairāk tev tā ir, jo procentuāli vairāk zaudē, kad nokļūsti tuvu aiz citas mašīnas. Neesmu gan braucis ar citu komandu mašīnām, nezinu, kā ir citiem."

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...