Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" varētu aiziet no F1 pēc 2020. gada sezonas

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" varētu aiziet no F1 pēc 2020. gada sezonas
Foto: McLaren Racing

Ja "Liberty Media" neizdosies pārliecināt "McLaren" par to, ka tās F1 nākotnes vīzija ir gana laba, leģendārā komanda varētu aiziet no pasaules čempionāta jau pēc nākamās sezonas.

Daudzu gadu garumā F1 vadītāji tā arī nav spējuši panākt tēriņu būtisku samazināšanu, kā arī to, lai vairāk komandām būtu izredzes cīnīties par uzvarām. Līdzjutēji un piloti tikmēr gaida spraigākas cīņas, vēl vairāk apdzīšanas un grandiozus dueļus.

Šonedēļ "Liberty Media" visām F1 komandām prezentēs savu skatījumu par to, kā būtu jāmaina čempionāts jau 2021. gadā. "McLaren" vienība, kas ir otrā uzvarām bagātākā visā F1 vēsturē, bet pēdējās sezonās nav guvusi uzvaras, to redz kā pēdējo iespēju.

""McLaren" ir nepieciešamas divas lietas - lai startēšana F1 būtu finansiāli dzīvotspējīga, kā arī, lai būtu iespējams cīnīties godīgi un konkurētspējīgi," intervijā "The Observer" skaidro "McLaren" izpilddirektors Zaks Brauns. "Ja tā nebūs, mēs nopietni apsvērsim iespēju realizēt sevi ārpus F1 čempionāta. Un tas nav tas, ko mēs gribam."

Brauns arī brīdina, ka draudi pamest čempionātu nav tikai iebiedēšana vien: "Cilvēki uzskata, ka tā ir taktika, kas tiek pielietota sarunu ceļā, bet mums ir jābūt finansiāli atbildīgai un konkurētspējīgai komandai. Ja mēs jutīsim, ka jaunie noteikumi mums neļaus atrasties tādā situācijā, mēs pārskatīsim savu dalību F1."

"McLaren" ir viena no šī brīža senākajām F1 komandām, jo čempionātā startē jau kopš 1966. gada. Tās panākumi ir iespaidīgi - 182 uzvaras atsevišķos posmos, kā arī 12 čempiontituli pilotu ieskaitē un astoņas reizes izcīnīts Konstruktoru kauss. Vairāk uzvaru sacīkstēs visā vēsturē ir tikai "Ferrari".

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...