Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verleina vietā "Sauber" komandā F1 debiju piedzīvos Džiovinaci

Juris Grīns
Juris Grīns

Verleina vietā "Sauber" komandā F1 debiju piedzīvos Džiovinaci
Antonio Džiovinaci
Foto: James Moy Photography/PA Images/Scanpix

Vācu autosportists Paskāls Verleins izlēmis veselības problēmu dēļ nepiedalīties šonedēļ notiekošajā Austrālijas Grand Prix izcīņā, līdz ar to negaidītu iespēju debitēt F1 sacīkstēs guvis itālis Antonio Džiovinaci.

Jau vēstīts, ka janvārī Čempionu sacīkstēs ("Race of Champions") piedzīvotajā avārijā Verleina traumēja muguru, kā rezultātā bija spiests izlaist arī pirmos F1 pirmssezonas testus. Otrajos testos sportists jau strādāja "Sauber" sastāvā, kā arī ārsti viņam šonedēļ atļāva iziet uz starta sezonas pirmajā posmā, un Verleins piedalījās abos piektdien notikušajos treniņbraucienos.

"Mans veselība vēl nav tādā līmenī, lai es varētu aizvadīt pilnu sacīkšu distanci, jo ir jūtams treniņu deficīts," oficiālajā paziņojumā šodien atzīst Verleins. "Piektdienas vakarā es savu situāciju izskaidroju komandai, un "Sauber" vadība nolēma neuzņemties risku. Žēl, ka izveidojusies šāda situācija, bet tāds lēmums komandai ir labvēlīgākais."

Kamēr Verleins šonedēļ vairs trasē nedosies, negaidīta izdevība aizvadīt pirmās sacensības karjerā radušās "Ferrari" rūpnīcas testpilotam Antonio Džiovinaci, kurš piedalījās jau pirmajā treniņā, taču bija lēnākais no braucējiem.

23 gadus vecais itālis pērn kļuva par GP2 vicečempionu, vēl pirms gada izcīnot otro vietu Eiropas F3 čempionātā, kā arī trešo vietu "Asian Le Mans Series". Tāpat viņa kontā ir vicečempiona nosaukums 2013. gada Lielbritānijas F3 čempionātā.

Pirmās sacensības F1 karjerā šonedēļ aizvadīs arī kanādietis Lenss Strols, kurš pārstāv "Williams".

Jāpiemin, ka Paskāls Verleins bija viens no galvenajiem kandidātiem uz 2016. gada F1 čempiona Niko Rosberga atbrīvoto vietu "Mercedes" komandā. Iespējams, tikai pārāk mazāks pieredzes dēļ viņa vietā tika izvēlēts Valteri Botass.

Izmantotie resursi:
Formula 1®