Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels cer cīnīties par uzvaru, Botass neapmierināts ar savu ātrumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels cer cīnīties par uzvaru, Botass neapmierināts ar savu ātrumu
Valteri Botass un Sebastians Fetels
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Kvalifikācijas braucieni Melburnas trasē pierādīja, ka šajā F1 sezonā favorītes lomā aizvien ir čempionvienība "Mercedes", taču "Ferrari" komandai izdevies ievērojami pietuvoties. Arī paši piloti pārliecināti, ka "Ferrari" ir tuvu uzvarām un Sebastians Fetels ceru, ka tā tiks izcīnīta jau rīt, jo sacīkšu režīmā viņa mašīnai vajadzētu būt vēl ātrākai. Tikmēr pesimistisks noskaņojums "Red Bull" nometnē.

"Ar savu apli īsti apmierināts nebiju," saka Fetels, kurš kvalifikācijas uzvarētājam Lūisam Hamiltonam zaudēja 0.268 sekundes un ieņēma otro vietu. "Kopumā esmu priecīgs, bet ne par zaudēto laiku. Nedomāju, ka varējām iegūt pirmo vietu. Mašīna mums ir laba, darbu izdarām labi un viss uzlabojas. Domāju, ka sacīkstēs mēs kaut ko varam paveikt, jo sacensību tempam vajadzētu būt ātrākam nekā piektdien treniņos. Pēdējo 12 mēnešu laikā esam veikuši daudzas pārmaiņas un šajā laikā kļuvuši spēcīgāki."

Pole position ieguvējs Hamiltons, kurš Melburnā no pirmās vietas savā karjerā startējis piecas reizes, bet sacīkstēs uzvarējis vien divreiz, svētdien gaida saspringtu cīņu. "Līdz šim nedēļa izvērsusies fantastiska. Šobrīd mēs visi esam netālu viens no otra, tāpēc šogad būs spraigas sacensības."

Šobrīd vēl izskatās, ka ātruma mazliet pietrūkst "Mercedes" jaunpienācējam Valteri Botasam, kurš spēja uzstādīt trešo rezultātu, par 0.025 sekundēm piekāpjoties Fetelam. "Trešā vieta nav ideāls rezultāts, neesmu ar to apmierināts," atzīst Botass. "Priecājos un esmu lepns vien par to, kādu mašīnu komanda ir uzbūvējusi. Man nepadevās perfekti apļi, tāpēc nevaru būt gandarīts ar sevi. Svarīgākā būs rītdiena, izskatās, ka mūsu mašīnas būs spēcīgas. Esmu nostādījis sev augstu latiņu un šodien to neaizsniedzu."

Tikmēr gandrīz sekundi uzvarētājam zaudēja Kimi Raikonens. "Ferrari" pilots atzīst, ka ar šo auto var izdarīt vairāk, bet kvalifikācijā bija problēmas ar braukšanu. "Neviens no apļiem man nepadevās īsti labs," atzīst Raikonens. "Vienkārši neizdevās salikt kopā vienu labu apli. Ir neliels sarūgtinājums, bet tomēr esmu guvis ceturto vietu, pirmā kvalifikācija šogad ir aizvadīta, jāturpina iet uz priekšu. Mūsu īstie rezultāti vēl nav atnākuši. Cerams, tos izdosies parādīt jau šogad. Mēs visu darām pareizi, tāpēc domāju, ka tas ir tikai laika jautājums."

No piektās vietas startēs Makss Verstapens, kurš Hamiltonam pazaudēja 1.2 sekundes un atzina, ka "Red Bull" komanda nav gatava cīņai par uzvarām. Tāpat viņš saka, ka, lai gan jaunās mašīnas ir patīkamas, sacīkstes šosezon būs garlaicīgākas. "Braukt ir patīkamāk un ātrums ir lielāks, sevišķi kvalifikācijā, kad braucam ar nelielu degvielas daudzumu," izteicies Verstapens. "Tomēr sacīkstes būs garlaicīgākas, jo tas, kurš rīt pirmajā posmā aizbrauks kā līderis, būs uzvarētājs. Mūsu temps šobrīd nav gana labs, šis bija labākais, ko varējām izdarīt. Ir grūti nobalansēt mašīnu, tiklīdz veicam kādas izmaiņas, sāk izslīdēt vai nu mašīnas priekšējā vai aizmugurējā daļa. Arī motoram trūkst jaudas, taču saķere mūsu mašīnām ir tikpat laba kā "Ferrari" un "Mercedes". Rīt man vienkārši jāveic tīrs starts, jo, reāli skatoties, mēs nevaram cīnīties ar šīm abām komandām."

Jāatgādina, ka otrs "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo trešajā kvalifikācijas kārtā pamatīgi avarēja, kā rezultātā startēs desmitais. Sportists atzina, ka šosezon, kad mašīnām ir daudz lielāks piespiedējspēks, saslīdēšanas nav tik viegli "savākt", līdz ar to arī notikusi šī avārija.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-25 14:29, pirms 7 gadiem
Rikardo nepareizi saka, jo Austrālija, Kanāda, Monako ir trases, kuras ir bez safe zonas, jo nav vietas tādām. Citas trases ir tik lielām safe zonām, ka var gāzt virs max limita, jo ir kur savākties.

     [+] [-]

, 2017-03-25 20:26, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Rikardo nepareizi saka, jo Austrālija, Kanāda, Monako ir trases, kuras ir bez safe zonas, jo nav vietas tādām. Citas trases ir tik lielām safe zonām, ka var gāzt virs max limita, jo ir kur savākties.
ir kur savākties? viņš saka, ka grūti, kas arī ir loģiski, jo formulu, kad sanes, tad milzīgais piespiedējspēks pazūd, jo aerodinamika strādā, kad formulas kustības virziens sakrīt ar formulas priekšu, bet, ja kustība ir uz sānu (slīdēšanas gadījumā) tad ir pazudis viss piespiedējspēks un vienkārši formula turpina slīdēt