Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lauda atbalsta 1200 zirgspēku motoru ieviešanu Formulā 1

Lauda atbalsta 1200 zirgspēku motoru ieviešanu Formulā 1
Nikijs Lauda
Foto: SCANPIX SWEDEN

Trīskārtējais F1 čempions Nikijs Lauda aicina komandas atbalstīt ideju par jaudīgo motoru ieviešanu 2017. gadā, jo pretējā gadījumā čempionāts var zaudēt aizvien vairāk līdzjutējus.

Šobrīd tiek turpināts spriest par nepieciešamajām tehniskajām izmaiņām, kas F1 sacīkšu mašīnas pēc dažiem gadiem padarītu daudz pievilcīgākas līdzjutējiem un grūtāk pilotējamas sportistiem. Atraktīvākā šķiet ideja par vairāk nekā 1000 zirgspēku dzinēju ieviešanu šobrīd esošo 750 zirgspēkus jaudīgo motoru vietā.

"Šobrīd mēs riskējam pazaudēt arvien vairāk fanus," izteicies Lauda. "Gribu, lai mums ir futūristiska mašīna, kas piesaistītu fanus vismaz piecus gadus pēc kārtas. Tiem vajadzētu būt 1200 zirgspēkiem, plus platām riepām un agresīvai aerodinamikai, kas palīdzētu nodrošināt kritiskus jaudas apmērus, ja to izmantotu pilnībā."

Lauda gan atbalsta to, ka arī turpmāk jāpalielina "zaļo" tehnoloģiju apjoms: "Hibrīdtehnoloģijai ir jāpaliek, tomēr mums vajag vairāk jaudas. To varētu viegli panākt ar lielākām degvielas tvertnēm un lielāku degvielas plūsmas ātrumu."

F1 reputācija krītas arī pēc tam, kad debitanti, iesēžoties šī brīža formulās, pavisam ātri spēj pabraukt līdzīgā tempā ar pieredzējušajiem pilotiem.

"Šī brīža F1 mašīnas ļauj jebkuram GP2 vai F3 braucējam ļoti īsā laika posmā kļūt tikpat ātram kā pieredzējušajiem pilotiem, turklāt, neuzņemoties lielu risku," atzīst Lauda, kurš pēdējo titulu ieguva 1984. gadā, startējot ar jaudīgo turbo dzinēju. "Vēl pirms kāda laika jaunie braucēji bija satraukti par ātrumu, bremzēšanu, piespiedējspēka līmeni un risku avarēt ar 300 km/h. Mūsdienās ar F1 var braukt kā ar ielas mašīnu. Es to varu izdarīt un arī jūs to varētu."

Komandas vadītāju tikšanās, lai apspriestu iespējamos jauninājumus, plānota februārī.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2015-01-25 08:51, pirms 9 gadiem
Šitais vecis vēl zin ko runā, dara to pa tēmu. Atšķirībā no citiem viņa gada gājuma sporta pārstāvjiem.
, 2015-01-25 10:53, pirms 9 gadiem
van gaals rakstīja: Šitais vecis vēl zin ko runā, dara to pa tēmu. Atšķirībā no citiem viņa gada gājuma sporta pārstāvjiem.
Kā tad
, 2015-01-25 11:59, pirms 9 gadiem
F1 nevajag nekādas zaļās tehnoloģijas, tam ir domāta Formula E. F1 forumulas jātaisa pēc iespējas ātrākas, bez stulbiem ierobežojumiem. Citādi tam visam pasākumam zūd jēga.
, 2015-01-25 12:08, pirms 9 gadiem
van gaals rakstīja: Šitais vecis vēl zin ko runā, dara to pa tēmu. Atšķirībā no citiem viņa gada gājuma sporta pārstāvjiem.
Viņš, atšķirībā no daudziem citiem, ir vinnējis 3 čepionu titulus, pie tam laikos, kad konkurence bija nežēlīga.
un brauca ar formulu, kurai bija Belaz izmēra riepas, dzinēja jauda kā koģenerācijas stacijai, aizmugurē sniega šķura izmēra spoileris, priekšā lineāls.
Uzvarēja gladiators. kurš mācēja sataupīt benzīnu, nenokaut dzinēju, un komanda bija uzbūvējusi labu dampi.
, 2015-01-25 13:31, pirms 9 gadiem
Viedi vārdi no Nikija. F1 ir jābūt vīru sportam, nevis drošas braukšanas skolai.
, 2015-01-25 13:52, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Kā tad
Bērns, kaut Tev viņa gados iznāktu piedzīvot to, ko viņš kādreiz pārdzīvojis
Alekss Albons un Karloss Sainss. Foto: crash.net

Albons: "Adrenalīns ir brīnišķīga lieta, tas daudz ko nomaskē"

2022. gadā apendicīta operācijas dēļ uz vienu posmu F1 sezonu nācās iepauzēt Aleksam Albonam. Šogad pirms sacensībām Austrālijā "Williams" pilots varēja sniegt vērtīgus padomus Karlosam Sainsam, kurš šajā posmā izcīnīja pārsteidzošu uzvaru, lai gan vien divas nedēļas iepriekš bija pārcietis līdzīgu operāciju.
Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.