Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 pilotiem nākamsezon būs pieejamas vēl "ekstrēmākas" riepas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 pilotiem nākamsezon būs pieejamas vēl "ekstrēmākas" riepas
Sausā laika riepu apzīmējumi
Foto: Pirelli

"Formula 1" riepu piegādātājs "Pirelli" nākamajā sezonā pilotiem un komandām piegādās jau septiņu dažādu veidu sausā laika riepu veidus, jo klāt nākušas gan "ekstrēmi" mīkstas, gan cietas riepas.

Līdz šim pilotiem sezonas laikā bijusi iespēja startēt ar piecu dažādas cietības sastāvu riepām - pirms katra posma "Pirelli" veica izvēli par labu trīs dažāda veida riepām, kā arī papildus pieejamas riepas, kas domātas braukšanai žūstošā un slapjā trasē

Jau 2018. gadā "Pirelli" piedāvās divas jaunas sausā laika riepas. Viena no tām nosaukta par superhard, kas būs viscietākā pieejamā sastāva riepa un tiks apzīmēta oranžā krāsā. Otra sauksies hypersoft un būs ar rozā atšķirības zīmi - šī riepa būs mīkstākā sastāva.

Jāpiemin, ka riepu sastāva apzīmējumu hypersoft balsojumā sociālajos tīklos izvēlējās F1 līdzjutēji. Par šādu nosaukumu nobalsoja 62 procenti, bet pārējie piedāvātie vārdi bija extremesoft un megasoft.

"Šī būs mīkstākā sastāva riepa, kādu līdz šim esam radījuši F1 sacīkstēm," stāsta "Pirelli" sacīkšu menedžeris Mario Isola. "Līdz šim pieejamos riepu sastāvus uz nākamo sezonu esam nolēmuši padarīt par vienu iedaļu mīkstākus, tajā pašā laikā piedāvājot arī vienu vēl mīkstāku sastāvu nekā līdz šim, kas būs rozā hypersoft riepas."

Isola uzsver, ka šīs riepas būs piemērotas atsevišķām trasēm, kur saķeres līmenis ir īpaši svarīgs. Savukārt komandas pirmo reizi tās varēs izmēģināt jau pēc posma Abū Dabī, kad turpat Jasmarinas trasē gaidāmi divas dienas ilgi testi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...