Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Brauns: "Fetels ir zaudējis formu"

Brauns: "Fetels ir zaudējis formu"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

F1 pasaules čempionāta sporta nodaļas boss Ross Brauns, kurš savulaik bija "Ferrari" komandas tehniskais direktors, uzskata, ka Sebastians Fetels uz šo brīdi ir acīm redzami zaudējis formu un ir jāstrādā pie tā, lai savu talantu sportists atkal spētu izmantot kā agrāk.

Svētdien sacensībās ASV Fetels pieļāva kļūdu, saduroties ar Danielu Rikjardo un saslīdot, kā rezultātā cīņa bija jāatsāk no otrā desmitnieka, bet finišēt izdevās ceturtajam. Līdzīgu kļūdu viņš pieļāva arī pirms tam notikušajā posmā Japānā, kad nesadalīja trasi ar Maksu Verstapenu. Turklāt tās nebūt nav vienīgās kļūdas, ko vācietis pieļāvis F1 sezonas otrajā daļā.

"Piektdien viņš pieļāva nelielu kļūdu, pietiekami nenobremzējot, kad tika izkārti sarkanie karogi un samaksāja par to ar trīs starta vietu sodu," iesāk Brauns. "Pēc tam sacīkstēs viņš atkal sadūrās ar "Red Bull" komandas mašīnu, šoreiz ar Rikjardo, un atkal situācijā vissliktāk klājās tieši Fetelam. Tā bija vēl viena zaudēta iespēja samazināt deficītu kopvērtējumā, sevišķi redzot, ko ar tādu pašu mašīnu izdarīja Raikonens. Es pavisam noteikti negribu norakstīt Fetelu, bet šos negadījumus vairs nav iespējams uztvert kā atsevišķus izņēmumus. Drīzāk tas norāda, ka šobrīd Sebastians ir zaudējis tvērienu."

F1 pilotu ieskaitē "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons tagad Fetelam ir neaizsniedzams un panākt līderi viņš varētu tikai pie konkurentam absolūti neveiksmīga scenārija īstenošanās. Trīs posmus pirms sezonas beigām Konstruktoru kausā "Ferrari" ir jau 66 punktus aiz "Mercedes", un arī te izredzes izcīnīt titulu nav lielas.

"Šobrīd brūk visas izredzes Konstruktoru kausu atvest uz Maranello," atzīst Brauns. "Svarīgs uzdevums komandai tagad ir strādāt, lai palīdzētu Fetelam izmantot visu, ko dod viņu lielais talants. Par četrkārtēju pasaules čempionu nekļūst bez iemesla, un Sebastians pavisam noteikti nav aizmirsis kā uzvarēt. Tādā sarežģītā sporta veidā kā "Formula 1" mērķus iespējams sasniegt tikai tad, ja visi nepieciešamie gabaliņi sakrīt vajadzīgajās vietās. Ja pietrūkst kaut viena no tiem, viss izjūk."

Fetels par čempionu kļuva četras reizes pēc kārtas, laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam, tolaik startējot "Red Bull" komandas sastāvā. Kopā ar "Ferrari" viņam pagaidām pie titula tikt nav izdevies.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates | Latest F1 Articles


, 2018-10-24 15:06, pirms 5 gadiem
Visa F1 ir zaudējusi formu. Amen.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.