Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formulai 1" nevajadzīgus trīs pilotus cenšas pievilināt "IndyCar"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formulai 1" nevajadzīgus trīs pilotus cenšas pievilināt "IndyCar"
Stofels Vandūrns
Foto: McLaren

Fernando Alonso nebūt nav vienīgais F1 pilots, kurš nākamgad varētu startēt "IndyCar" seriālā, jo ASV bāzētais čempionāts šobrīd mēģina pārvilināt arī Eiropā nevajadzīgos Estebanu Okonu, Stofelu Vandūrnu un Paskālu Verleinu.

"Mercedes" rūpnīcas paspārnē esošais Verleins F1 čempionātā startēja 2017. gadā, tomēr uz šo sezonu vieta nevienā komandā viņam neatradās, arī uz 2019. gadu viņš atgriezties visticamāk nevarēs, lai gan tiek uzskatīts par ielu talantu.

Estebans Okons tikmēr līdz šim pārstāvējis "Force India" komandu, tomēr nākamgad viņa vietā visticamāk stāsies Lānss Strols, kura tēvs kļuvis par šīs vienības īpašnieku. Okonu jau bija noskatījusi "Renault" komanda, tomēr vēl pirms līguma parakstīšanas tai izdevās vienoties ar Danielu Rikjardo, līdz ar to francūzis tagad palicis bez lielām iespējām startēt F1 čempionātā 2018. gadā.

Savukārt "McLaren" komanda Stofela Vandūrna vietā nākamgad nolēmusi dot iespēju savam talantu attīstības programmas dalībniekam Lendo Norisam, līdz ar to arī beļģa iespējas palikt F1 čempionātā ir gaužām mazas.

Visi trīs piloti šobrīd nonākuši "IndyCar" komandas "Dale Coyne Racing" redzeslokā. Jau apstiprināts, ka pārrunas sāktas starp Vandūrnu un šo komandu, lai gan, ļoti iespējams, jau notikusi vai tuvākajā laikā notiks sazināšanās arī ar pārējiem.

Savukārt Alonso nākamgad varētu pārstāvēt "Andretti Autosport" komandu, startējot zem "McLaren" karoga, lai gan oficiāls paziņojums vēl nav bijis.

Izmantotie resursi:
GPfans.com - Latest Formula 1 News