Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formulā 1" gatavojas ieviest ceturto kvalifikāciju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formulā 1" gatavojas ieviest ceturto kvalifikāciju
Foto: Haas F1 Team

Jau 2019. gada sezonā F1 čempionāta vadība gatavojas ieviest ceturto kvalifikācijas kārtu, līdz ar to mainīsies tas, kā notiks izšķirošā cīņa par pirmajām starta pozīcijām, vēsta respektablais izdevums "Auto Motor und Sport".

Pašlaik kvalifikācija jau vairākus gadus ir sadalīta trīs kārtās. Q1 tiek atsijāti lēnākie pieci piloti, vēl pieci atkrīt Q2, kamēr Q3 iekļūst desmit spēcīgākie, kas aizvada izšķirošo cīņu par "pole position".

"Auto Motor und Sport" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Liberty Media" ieplānojusi arī ceturto kvalifikācijas kārtu jeb Q4, kas kļūs par izšķirošo, cīņā par "pole position" esot astoņiem ātrākajiem pilotiem. Vēl nav zināms, kā notiks cīņa un tiks atsijāti piloti pārējās trīs kvalifikācijas daļās.

Kvalifikācijas formāts tika padziļināti apspriests pēc Singapūras F1 posma. Pirmais desmitnieks ir spiests startēt ar tām riepām, kādas izmanto Q2 kārtā, kamēr tie, kas nav tikuši pirmajā desmitniekā var izmantot tās riepas, kas tobrīd šķiet izdevīgākās. Rezultātā Singapūrā Fernando Alonso un Karloss Sainss, lai gan startēja no 11. un 12. pozīcijas, bez lielas cīņas varēja finišēt septītais un astotais, kamēr Romēns Grožāns, kurš sacīkstes uzsāka no pirmā desmitnieka, finišēja vien 15. vietā.

"Domāju, šīs izvērtās sarūgtinošas sacīkstes visiem, kas kvalificējās starp septīto un desmito vietu ar hipermīkstā sastāva riepām," atzina Grožāns. "Sacensībās šīs riepas bija ļoti sliktas, jo jau pēc pirmajiem desmit apļiem tās bija beigtas, kamēr ar ultramīkstā sastāva riepām varēja nobraukt, es nezinu, laikam 40 apļus. Līdz ar to gandrīz vai ir labāk, ja nekvalificējies pirmajā desmitniekā."

Paziņojums par izmaiņu veikšanu no "Liberty Media" puses varētu tikt publicēts tuvākajā laikā.

Izmantotie resursi:
GPfans.com - Latest Formula 1 News

  +1 [+] [-]

, 2018-09-24 16:39, pirms 6 gadiem
vēl lielāks iemesls neskatīties šo garlaicīgo pasākumu

  +1 [+] [-]

, 2018-09-24 17:07, pirms 6 gadiem
Dara visu, lai F1 kļūtu arvien garlaicīgāka.

     [+] [-]

, 2018-09-24 18:37, pirms 6 gadiem
Ņemot vērā, ka 3 komandām ir liels pārsvars pār pārējām, vajag atstāt tikai 6 labākos Q4, nevis 8. Tad vismaz tas būtu kaut cik loģiski, bet 8 šobrīd izskatās vien kā random cipars...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-24 18:39, pirms 6 gadiem
Man pašam patika tā kvalifikācija,kas notika pirms kādiem 15 gadiem,kad katram bija dots viens lidojošais aplis un trasē brauca pa vienai formulai. Viegli bija izsekot.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-24 18:45, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Man pašam patika tā kvalifikācija,kas notika pirms kādiem 15 gadiem,kad katram bija dots viens lidojošais aplis un trasē brauca pa vienai formulai. Viegli bija izsekot.
vieglāk bija izsekot vienīgais visiem nebija vienādi apstākļi trasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-24 19:13, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Ja, nereti paveicas kadam ar riepu izveli, bet si briza situacija ari nav isti normala.
Kas tev nepatīk šī brīžā kvalenē?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-24 20:30, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Man pašam patika tā kvalifikācija,kas notika pirms kādiem 15 gadiem,kad katram bija dots viens lidojošais aplis un trasē brauca pa vienai formulai. Viegli bija izsekot.
Man patika tā, kas bija vēl senāk. Kvalifikācijai atvēlēta stunda, brauc, kad un cik daudz vēlies.

Tagad reāli piekāst šo garlaicīgo F1, neskatos jau kopš kāda 2000. gada.

     [+] [-]

, 2018-09-28 21:14, pirms 6 gadiem
Vienīgā problēma, ko var redzēt, ir riepu jautājums (Q3). Ja uz nedēļas nogali pieejamo komplektu skaits lai ir limitēts, tad kvalifikācijas riepu komplektam ir jābūt nesaistītam ar svētdienas startu (kad var likt svaigas riepas pēc brīvas sastāva izvēles).