Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ungārijas "Grand Prix" izcīņa kanālā "Viasat Sport Baltic"

Ungārijas "Grand Prix" izcīņa kanālā "Viasat Sport Baltic"
Lūiss Hamiltons
Foto: AFP/Scanpix

Šonedēļ - piektdien, sestdien un svētdien kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā F1 sezonas vienpadsmito posmu – Ungārijas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides.

Pirmās Formulas sezona atkal pietuvojusies vasaras brīvdienām. Līdz atpūtai palicis tikai viens posms – Ungārijas Lielās balvas izcīņa. Kopš 1986.gada, kad notika pirmā Ungārijas GP, divi piloti "Hungaroring" trasē uzvarējuši četras reizes – Mihaels Šūmahers un Luiss Hamiltons. Lielbritānijas pilota sasniegumi šobrīd izskatās teju nepārspējami – Hamiltons kopš savas debijas F1 2007.gadā ir piedalījies septiņās Ungārijas GP un bez četrām uzvarām četras reizes bijis ātrākais arī kvalifikācijā.

Labi panākumi Budapeštas pievārtes trasē ir arī 2009.gada F1 čempionam Džensonam Batonam. Te britu pilots, toreiz ar Honda formulu, 2006.gadā uzvarēja pirmo reizi, te uzvarēja arī 2011.gadā jau McLaren komandas sastāvā. Abos gadījumos Batons bija lielisks mainīgos laika apstākļos, veiksmīgi izmantojot boksu apmeklējumu startēģiju. Ungārijas Lielās Balvas izcīņa notiks 29.reizi. Abās pirmajās – 1986. un 1987.gadā – uzvarēja brazīliešu trīskārtējais pasaules čempions Nelsons Pikē.

Ģirts Timrots: “Kurš kuram sabojās vasaras brīvlaiku - Rosbergs turpinās uzvaru sēriju vai Hamiltons tiks vaļā no ķibelēm, kas viņu vajā kvalifikācijā, un varēs atkal cīnīties ar savu komandas biedru trasē? Varbūt Williams beidzot atradīs trūkstošās desmitdaļas un kāps uz goda pjedestāla vienu soli augstāk? Ungārijā kvalifikācija nereti izrādījusies saistošāka nekā sacīkstes. Piloti atzīst, ka pati trase un tās līkumu kombinācijas ir ļoti interesantas, taču iesprūstot aiz lēnāka pilota, var nākties pavadīt diezgan garlaicīgu svētdienas pēcpusdienu, jo apdzīšanas iespēju ir ļoti maz.“

Aldis Putniņš:“Jau trīs dienas pēc finiša karoga Hokenheimā komandas ir ieradušās Ungārijā, kura tās sagaida ar iespaidīgu karstumu un lēno, līkumoto Hungaroringa trasi. Ungārijas GP būs pēdējais posms pirms vasaras brīvdienām un faktiski noteiks noskaņojumu ar kādu katra no vienībām un arī piloti dosies pelnītā vasara atpūtā. Hungaroringa trasē, kura pirmo reizi kalendārā parādījās 1986.gadā, viesojos pērn un zinu, ka šādā karstumā ieplakā izveidotajā sacīkšu trasē sajūtas ir kā uz cepešpannas. Tomēr situācija var mainīties jau svētdien, kad tiek solīts lietus un tas nozīmē, ka mūs gaida vēl viena sacīkste, kas var ierindoties šī posma 'zelta fondā'. Turklāt īpatnējā konfigurācija un ekstrēmie laika apstākļi varētu dot vienu no labākajām iespējam visiem Mercedes komandas konkurentiem vēl vienu reizi šajā sezonā nepieļaut 'sudraboto' uzvaru.“

Ungārijas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots, Jānis Janševics un Aldis Putniņš.

Ungārijas Grand Prix kanālā VSB

DatumsLaiksNotikums
Piektdien 25.jūlijāplkst. 10:55F1 Ungārijas GP 1.treniņbraucieni.
Piektdien 25.jūlijāplkst. 14:55F1 Ungārijas GP 2.treniņbraucieni.
Sestdien 26.jūlijāplkst. 11:55F1 Ungārijas GP 3.treniņbraucieni.
Sestdien 26.jūlijāplkst. 14:45F1 Ungārijas GP kvalifikācija.
Svētdien 27.jūlijāplkst. 14:50F1 Ungārijas GP.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Apsalone
"Viasat" Mārketinga vadītāja


, 2014-07-24 13:49, pirms 10 gadiem
Sport 1 arī rādīs
, 2014-07-24 14:09, pirms 10 gadiem
Ja būs lietus, Hamiltons ar Mercedes dominēs, jo visās lietus gonkās vienmēr par uzvaru ir cīnījies Hamiltons, pat no pēdējām starta rindām, pat ar daudz švakāko McLaren.
Un ņemot vērā iepriekšējā gada poli un uzvaru ar daudz švakāku Mercedes pār vismaz 1 sekundi aplī ātrāku RedBull visu izsaka.
, 2014-07-24 15:36, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Ja būs lietus, Hamiltons ar Mercedes dominēs, jo visās lietus gonkās vienmēr par uzvaru ir cīnījies Hamiltons, pat no pēdējām starta rindām, pat ar daudz švakāko McLaren.
Un ņemot vērā iepriekšējā gada poli un uzvaru ar daudz švakāku Mercedes pār vismaz 1 sekundi aplī ātrāku RedBull visu izsaka.
Gudriniek, Mershi kvalene nebija svakaki par RedBull. Visu noteica trase un dzineejs, jo RB nepietika jaudas lai apdziitu kaadu.
, 2014-07-24 16:45, pirms 10 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Gudriniek, Mershi kvalene nebija svakaki par RedBull. Visu noteica trase un dzineejs, jo RB nepietika jaudas lai apdziitu kaadu.
Es esmu gudrinieks, un Jūs tāds noteikti nesiet.
Pagājušā gadā Hamiltons pats bija pārsteigts par to, ka ir pole, un RedBull visi bija ar saskābušiem ģīmjiem, jo neviens ko tādu pat prognozējis nebija, jo Ungārijas trase ir vispiemērotākā trase RedBull formulai, jo šajā trasē nav nozīmes jaudai, bet gan aerodinamikai līkumos, kas ir RedBull specialitāte.
, 2014-07-24 22:50, pirms 10 gadiem
Nu Hamim vajag beidzot tikt pāri tai melnajai joslai.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.