Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons, Fetels un Leklērs pēc treniņbraucieniem saņēmuši sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons, Fetels un Leklērs pēc treniņbraucieniem saņēmuši sodu
Foto: Scuderia Ferrari

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) par ātruma pārsniegšanu boksu celiņā Monako "Grand Prix" treniņbraucienos sodījusi tādus vadošos F1 pilotus kā Lūiss Hamiltons, Sebastians Fetels un Šarls Leklērs.

Noteiktais ātruma ierobežojums Monako trases boksu celiņā ir 60 km/h, ko treniņsesijās pārkāpa gan "Mercedes" pilots Hamiltons, gan abi "Ferrari" pārstāvji. Fetels un Leklērs tikuši pie soda naudas 300 eiro apmērā, bet Hamiltons būs spiests maksāt 400 eiro. Hamiltona pārkāpums bijis par 1 km/h lielāks...

Tieši Hamiltons sasniedza ātrāko rezultātus abās ceturtdien notikušajās treniņu sesijās Monako, taču abas reizes pavisam maz viņam zaudēja komandas biedrs Valteri Botass. "Ferrari" braucēji šajā trasē pagaidām neizskatās ļoti spēcīgi, un par to aizdomas bija jau iepriekš. Daudzi prognozē, ka "Red Bull" komanda gūs augstākus rezultātus.

"Lai gan "Mercedes" mašīnām ir garāka riteņu bāze, viņu pārsvars Monako būs vēl lielāks nekā līdz šim, jo viņi ir uzrāviena monstri, bet Monako tas ir ļoti svarīgs aspekts," izteicies "Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko. "Arī mēs esam šo to atklājuši, bet ar to nepietiek. Savukārt, ja "Ferrari" tā arī neizdosies dabūt lielāku piespiedējspēku un vilci, iespējams, viņi Monako sacīkstēs finišēs sestajā vai septītajā vietā."

Piektdienā Monako tradicionāli F1 spēkrati trasē nedodas, bet sestdien risināsies trešais treniņš un kvalifikācija, kas sāksies plkst. 16:00. Sacensību sākums svētdien plkst. 16:10. Pastāv iespēja, ka nedēļas nogalē Monako gaidāms lietus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-05-24 18:28, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka Ferrari un Hamiltons sacentās par to, kurš būs ātrākais boksu celiņā (jo trasē Ferrari nespēj konkurēt)