Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Baku trasē "Ferrari" būs ātri, bet pēc tam atkal zaudēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Baku trasē "Ferrari" būs ātri, bet pēc tam atkal zaudēs"
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons atzīst, ka "Ferrari" mašīnas, kas izceļas ar labāko maksimālo ātrumu taisnēs, būs ļoti ātras gaidāmajā F1 posmā Baku, taču pēc tam Barselonā un Monako vairs nespēs konkurēt tik labi.

"Viņi bija ātri taisnēs," vērtējot Ķīnas posmā redzēto, sacīja Hamiltons. "Taisnēs viņi kopumā ieguva kādas 0.4 sekundes, taču zaudēja laiku līkumos. Būs interesanti redzēt, cik ilgi viņi piekops šādu stratēģiju likt uzsvaru uz maksimālo ātrumu. Dažās trasēs tas ļaus būt ļoti ātriem, piemēram nākamajā posmā viņiem būtu jābūt konkurētspējīgiem, taču citās trasēs vairs tā nebūs."

Pēc Azerbaidžānas "Grand Prix" cīņas notiks Barselonā, kur ir pārsvarā vidēji ātri un ļoti ātri līkumi, un Monako, kas ir salīdzinoši šaura un lēna trase.

Lai gan "Mercedes" vienība ieguvusi dubultuzvaras visos aizvadītajos trīs posmos, Hamiltons atzīst, ka konkurence ir saspringta un nekas īsti neliecina par vienas komandas izteiktu pārsvaru.

"Nezinu, cik īsti ātra Ķīnā bija "Red Bull" komanda, bet "Ferrari" bija ļoti tuvu mums," secina pieckārtējais F1 čempions. "Domāju, ka būs trases, kur "Red Bull" klāsies daudz labāk, kas zina. Uzskatījām, ka viņi daudz neatpaliks ne Austrālijā, ne Bahreinā, un domājam, ka tā būs arī šonedēļ Baku. Nekas vēl nav skaidri zināms. Mūsu komanda ir labi pastrādājusi kā kolektīvs, kas arī ļāvis tikt pie šādiem rezultātiem, tādēļ tā arī jāturpina."

Tikmēr Sebastianam Fetelam šogad spēcīgu konkurenci izrāda ne vien "Mercedes" piloti, bet arī paša jaunais komandas biedrs Šarls Leklērs. Vācietis cer, ka jau šonedēļ beidzot pienāks viņa zvaigžņu stunda.

"Baku trase ir sešus kilometrus gara un tajā ir garākā taisne visā F1 kalendārā, sasniedzot 2.2 kilometrus, kur mēs attīstām pat 360 km/h lielu ātrumu, pirms strauji jābremzē un jāveic lēns kreisais līkums," saka Fetels. "Braucot gar vecpilsētas mūriem, trase ir tikai septiņus metrus plata, kas F1 spēkratā šķiet ļoti šaura vieta. Tur nepietiek vietas divām mašīnām. Baku ir īpaši svarīgi atrast pareizo antispārna līmeni, lai lēnajos līkumos būtu laba saķere, bet tajā pašā laikā arī varētu uzrādīt pietiekoši labu ātrumu taisnēs, kurās lielākoties jābrauc ar pilnu gāzi. Tas nav viegls kompromiss."

Piektdien treniņbraucieni Baku ielu trasē sāksies plkst. 12:00 un 16:00 pēc Latvijas laika, trešais treniņš sestdien paredzēts 13:00, bet jau 16:00 tiks dots starts kvalifikācijai. Sacensības sāksies svētdien plkst. 15:10.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...