Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs šķiras no Kubicas un izveido pilotu attīstības programmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs šķiras no Kubicas un izveido pilotu attīstības programmu
Rosberga jauno braucēju attīstības programma
Foto: Rosberg Young Drivers Academy

2016. gada F1 pasaules čempions Niko Rosbergs ir pārstājis pildīt autosportista Roberta Kubicas menedžera pienākumus, tā arī nespējis panākt, lai polis varētu atkal startēt sacīkstēs. Tajā pašā laikā Rosbergs izveidojis jauno braucēju attīstības programmu.

Rosbergs jau pagājušajā gadā strādāja Kubicas labā, veicot pārrunas arī ar "Williams" komandu, kas galu galā tomēr nedeva viņam iespēju kļūt par pilotu, bet pieņēma testu braucēja amatā. Tā kā jautājums par Kubicu ir atrisināts, tagad Rosbergs koncentrēsies citiem saviem biznesa projektiem, tostarp "Formula E" čempionātam, kur vācietis kļuvis par investoru.

"Mēs cieši kopā strādājām pagājušā gada beigās, un mums ir labas attiecības, bet tagad, jo es daru to, ko daru, un viņam ir sava ģimene, teiksim tā, mēs vairs nestrādājam tik cieši kā pagājušajā gadā," apstiprina Kubica, noliedzot, ka Rosbergs pametis savu līdzšinējo lomu, jo nav spējis nodrošināt viņam vietu F1 pamatsastāvā. "Mēs neesam zaudējuši sakarus."

Rosbergs šobrīd veic dažādas aktivitātes, tostarp strādā par F1 ekspertu televīzijā un apmeklē sacīkstes klātienē. Tikmēr pirmdien viņš prezentēja sevis izveidoto pilotu attīstības programmu, kuras mērķis, pēc paša Rosberga vārdiem, ir atrast un atbalstīt motoru sporta jaunos talantus.

Programmai dots nosaukums "Rosberg Young Drivers Academy" un to finansiāli atbalsta "Mercedes" F1 komandas galvenais sponsors, Malaizijas naftas kompānija "Petronas". Rosbergs apvienojis spēkus ar Dino Čiezu, kurš bija viņa mentors kartinga laikos. Tāpat jau parakstīta vienošanās ar diviem jaunajiem kartinga braucējiem - 13 gadus veco britu Teiloru Barnardu un 18 gadus veco itāli Lorenso Travisanuto.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...