Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" gatavojas paziņot par pievienošanos F1 čempionātam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" gatavojas paziņot par pievienošanos F1 čempionātam
Foto: Texas Highways Magazine

Vācu autoražotājs "Porsche" ir gatavs pievienoties F1 pasaules čempionātam sākot ar 2021. gada sezonu, tomēr oficiāli par to paziņos ne ātrāk kā maijā, kad varētu tikt apstiprināti dzinēju jaunie tehniskie noteikumi.

"Porsche" pēc pagājušās sezonas aizgāja no izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC), kur guva panākumus, tostarp trīs gadus pēc kārtas uzvarēja leģendārajā Lemānas 24 stundu braucienā. Rūpnīca turpina attīstīt hibrīdtehnoloģijas un drīzumā pievienosies "Formula E" čempionātam, kur tiek startēts ar pilnībā elektrificētām mašīnām.

Par "Porsche" plāniem kļūt par F1 dzinēju piegādātāju respektablajam vācu izdevumam "Auto Bild" paziņojis bijušais autosportists Gerhards Bergers.

"Šobrīd "Porsche" domā pievienoties "Formula 1" čempionātam 2021. gadā," saka Bergers. "Viņi tikai nogaida, kamēr tiks apstiprināti jaunie notikumi, kam vajadzētu notikt maijā un tad pieņems galīgo lēmumu."

Ja vien nenotiks kaut kas ārkārtējs, 2021. gadā F1 motorus turpinās ražot "Mercedes", "Ferrari", "Renault" un "Honda". Savukārt par pievienošanos šim sarakstam domā "Aston Martin", kas no šī gada ir "Red Bull" komandas galvenais sponsors. "Porsche" varētu kļūt par sesto dzinēju piegādātāju.

Pēdējo reizi "Porsche" rūpnīca F1 dzinējus piegādāja 1991. gada sezonā, kad sadarbība ar "Footwork Arrows" komandu izvērtās nesekmīga.

Izmantotie resursi:
thecheckeredflag.co.uk