Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Šogad "Red Bull" par titulu necīnīsies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Šogad "Red Bull" par titulu necīnīsies"
2018. gada "Red Bull" modelis
Foto: Red Bull Racing

"Red Bull" komandas konsultants Helmuts Marko pesimistiski izteicies par tās izredzēm šogad uzvarēt F1 čempionātā. Viņš uzskata, ka "Mercedes" šosezon varētu būt vēl lielāks pārspēks nekā iepriekš.

Šīs nedēļas sākumā "Red Bull" prezentēja savu jauno mašīnu "RB14", kas aprīkota ar "Renault" motoru, turklāt liels jaunums šajā sezonā ir "Aston Martin" pievienošanās komandai titulsponsora statusā. Neskatoties uz cerīgo situāciju, Marko ir vairāk nekā reālists.

"Šogad "Renault" motoram būtu jābūt izturīgākam un jaudīgākam, turklāt jau ar pirmajiem posmiem mums būs konkurētspējīga šasiju," viņš saka intervijā vācu izdevumam "Auto Motor und Sport". "Taču "Mercedes" būvē jaunu motoru un var sanākt tā, ka viņu pārsvars būs vēl lielāks."

Tajā pašā laikā Marko pieļauj, ka gadījumā, ja "Renault" dzinēja rādītāji patiešām būs tādi, kādus Francijas autoražotājs pasniedza pirms kāda laika, "Red Bull" varētu pietuvoties "Mercedes" vienībai snieguma ziņā.

"Ja dzinējs būs tāds, kādas mums tika dotas cerības, mēs pavisam noteikti būsim tuvāk "Mercedes"," prāto Marko. "Vienmēr esam redzējuši, ka tieši sezonas otrajā pusē paliekam spēcīgāki, un analīze rāda, ka vienmēr savu mašīnu esam pabeiguši pārāk vēlu. Nav svarīgi, ja pēdējās divās sezonas nedēļās izdodas atrast dažas sekundes simtdaļas - svarīgi jau no sākuma būt pilnībā gataviem sezonai."

Lai vai kā, Marko kopējais spriedums nav iepriecinošs: "Domāju, ka mēs neesam situācijā, lai jau šogad varētu cīnīties par titulu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-02-25 05:38, pirms 6 gadiem
Tad jau var sezonu nemaz nesaakt