Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" pagarina līgumu ar Leklēru līdz 2024. gadam

Emils Ozerinskis

"Ferrari" pagarina līgumu ar Leklēru līdz 2024. gadam
Šārls Leklērs. Foto: AP/Scanpix

Monako pilots Šārls Leklērs turpinās braukt sarkanajās "Ferrari" automašīnās Pirmās formulas (F-1) sacensībās līdz 2024. gadam, abām pusēm panākot ilgtermiņa sadarbību.

Šārls Leklērs savu karjeru pie F-1 stūres sāka "Sauber" komandā, bet jau ātri vien saņēma uzaicinājumu pārcelties uz ikoniski sarkanajām "Ferrari" formulām. Aizvadītajā sezonā Leklērs kļuva par visu laiku jaunāko pilotu, kuram desmit sacensībās izdevies kāpt uz goda pjedestāla. Kopumā Leklērs tika pie divām uzvarām, triumfējot Beļģijas un Itālijas Grand Prix izcīņās, bet kopvērtējumā jaunais pilots ieņēma ceturto vietu ar 264 punktiem, piekāpjoties tikai čempionam Luisam Hamiltonam, Valteri Botass un Maksam Verstapenam.

22 gadus vecais Leklērs savu palikšanu "Ferrari" komentējis sekojoši: "Esmu ļoti priecīgs palikt "Ferrari". Aizvadītā sezona un braukšana F-1 visu laiku izcilākajā komandā bija mans sapņu gads. Nevaru vien sagaidīt dziļākas saiknes izveidošanos ar komandu pēc tā kāda bijis 2019. gads. Nepacietīgi gaidu nākotni, kas mūs kopā sagaida jaunajā sezonā."

Kopvērtējuma ceturtajā vietā finišējušais Leklērs par 24 punktiem apsteidza savu pērnās sezonas komandas biedru un četrkārtējo F-1 čempionu Sebastianu Fetelu.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-12-23 21:18, pirms 4 gadiem
Ferrāri nopietnē ir bijušas nopietnas saruns par šo sezonu un skaidri redzams , ka Legleks būs pirmais numurs sarkano komandā
Bet ko ņemt par otro nav nekādas idejas man

     [+] [-]

, 2019-12-24 00:17, pirms 4 gadiem
Paņem vēl kādus 100g