Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" atsakās no "Mercedes" tehniskā direktora

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" atsakās no "Mercedes" tehniskā direktora
Pedijs Lavs
Foto: AFP/Scanpix

"Ferrari" prezidents Serdžio Markione žurnālistiem atklājis, ka viņa pārraudzībā esošā F1 komanda atteikusies no iespējas noalgot Pediju Lavu, kurš gatavojas aiziet no šī brīža spēcīgākās vienības "Mercedes" tehniskā direktora amata. Lavs karjeru visticamāk turpinās "Williams" komandā.

Tieši Lavs lielā mērā ir "Mercedes" pēdējo gadu panākumu atslēga, tomēr nākamgad viņš šajā komandā vairs nestrādās. "Mercedes" jau esot vienojušies ar bijušo "Ferrari" tehnisko direktoru Džeimsu Elisonu, kamēr itāļu neesot vēlējušies tikt pie Lava.

"Mums bija piedāvājums no viņa, taču šis amats jau bija aizņemts," laikrakstam "La Reppublica" skaidro Serdžio Markione. "Mēs nemeklējam kādu Rosa Brauna tipa glābēju, kurš var atrisināt visas problēmas. Ticam, ka varam gūt panākumus strādājot kopā. Negribu, lai komandas iekšienē visu laiku notiek pārmaiņas."

Šobrīd jau ir visai skaidri zināms, ka "Williams" komandu pamet tās tehniskais direktors Pets Saimonss, bet tieši Lavs stāsies viņa vietā, lai gan šī informācija oficiāli nav apstiprināta. Tiek pat ziņots, ka Lavs varētu kļūt arī par "Williams" komandas līdzīpašnieku.

Tikmēr Markione cer, ka "Ferrari" izdosies uzlabot sniegumu 2017. gada F1 sezonā.

"Ja mēs turpināsim neizcīnīt uzvaras, atbildība gulsies uz maniem pleciem," saka Markione. "Man pašam uz ielas ir nākuši klāt komandas līdzjutēji un prasījuši, kāpēc mēs šogad neuzvarējām. Es viņiem vienmēr saku, ka tā ir mana vaina un, lai viņi pagaida nākamo sezonu. Esmu pārliecināts par jaunās mašīnas ātrumu, ticu, ka esam veikuši nepieciešamās darbības un labi paveikuši darbu visās vajadzīgajās jomās, sākot ar aerodinamiku."

Konstruktoru kausā "Ferrari" šogad izcīnīja trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Grand Prix Times | Formula 1, GP2, GP3, Formula...

  +2 [+] [-]

, 2016-12-23 10:48, pirms 7 gadiem
Ferrari pēdējo gadu laikā ar tām taktikām ir kā ir.. un ja šitas aizies uz Williams un viņi nākošo sez pogās ārā sarkanās mašīnas tad varēs kost tikai sev pirkstos
kā saka - laiks rādīs kā būs

     [+] [-]

, 2016-12-23 14:17, pirms 7 gadiem
Williams daļējs īpašnieks ir Toto Volfs, kurš ir Mercedes boss. Ja Mercedes aizklapēs savu programmu (kas visticamāk notiks tuvāko 5 gadu laikā, varbūt pat vēl ātrāk, ja F1 liks samazināt tēriņus), tad Toto rukās Williams, un piesolot Lavam doļas, ieguvēji būs visi Williams komandā, jo ja esi doļā, ienākumi ir tieši atkarīgi no panākumiem.
Līdzīgi savulaik panākumus guva vecais ar Patriku Hedu, bija iemesls līst ārā no ādām, lai būtu panākumi.