Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Formulā 1" varētu atgriezties leģendāra trase

Juris Grīns
Juris Grīns

"Formulā 1" varētu atgriezties leģendāra trase
Heresas trase. Foto: publicitātes

2021. gada sezonā "Formula 1" kalendārā varētu atgriezties Heresas trase, kurā ar skandalozo sadursmi starp Žaku Vilnēvu un Mihaelu Šūmaheru pirms vairāk nekā divdesmit gadiem noslēdzās viena no pasaules čempionāta sezonām.

Spānija ar grūtībām saglabāja vietu 2020. gada kalendārā, jo vien pēdējā brīdī uz vēl vienu sezonu tika parakstīts līgums par F1 sacensību rīkošanu Barselonā. Tikmēr jau 2021. gadā Spānijas "Grand Prix", ļoti iespējams, notiks citur, raksta vietējie laikraksti "Marca" un "El Mundo Deportivo".

Publikācijās teikts, ka Londonā notikušas pārrunas starp Spānijas amatpersonām un F1 vadītāju Čeisu Keriju. Neoficiāli zināms, ka abām pusēm izdevies vienoties par ikgadēju rīkošanas licences iegādes maksu 23 miljonu eiro apmērā, bet kontraktu paredzēts slēgt uz trim gadiem.

"Dome jau divus gadus strādā pie tā, lai "Formula 1" atgrieztos Heresā," intervijā "Diario de Jerez" sacīja pilsētas mērs Mamens Sančess. "Gribu uzsvērt, ka mums ir vienošanās par konfidencialitāti, tāpēc ceru un vēlos, lai šo ziņu noplūde presē nekaitētu turpmāko sarunu norisei."

Heresā F1 sacīkstes notikušas jau iepriekš. Vispirms no 1986. līdz 1990. gadam te tika rīkota Spānijas "Grand Prix" izcīņa, savukārt 1994. un 1997. gadā Heresā risinājās Eiropas "Grand Prix". 1997. gadā tieši šajā trasē izšķīrās čempionāta liktenis, kad Mihaels Šūmahers agresīvi centās aizstāvēt līderpozīciju un uztriecās Žakam Vilnēvam, par to saņemot bargu sodu - diskvalifikāciju no sezonas kopvērtējuma rezultātiem. Vilnēvs pēc sadursmes finišēja trešais un kļuva par čempionu.

Izmantotie resursi:
grandpx.news