Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" sāk gatavot miljardiera dēlu Latifi debijai F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" sāk gatavot miljardiera dēlu Latifi debijai F1 čempionātā
Nikolā Latifi. Foto: Williams F1

Kanādiešu autosportists Nikolā Latifi nākamajos F1 posmos kļūs par "Williams" treniņbracuienu pilotu, kamēr nākamgad visticamāk nomainīs Robertu Kubicu sacīkstēs.

Poļu pilots Kubica, kurš pēc daudzu gadu pārtraukuma šogad atgriezās "Formulā 1", jau septembrī paziņoja, ka nākamajā sezonā "Williams" sastāvā vairs nestartēs. Komanda apstiprinājusi, ka Džordžs Rasels arī 2020. gadā būs viens no pilotiem, kamēr otrā vieta vēl ir vakanta.

Pašlaik oficiāli brīvas vēl ir pa vienai vietai četrās komandās, ieskaitot "Red Bull", "Alfa Romeo" un "Toro Rosso", kas nākamgad startēs ar jauno nosaukumu "Alpha Tauri". Tiek ziņots, ka tuvu jaunam līgumam ar "Williams" ir Latifi, kurš līdz šim bijis vienības rezervists, paralēli startējot F2 seriālā.

24 gadus vecais Latifi ir "McLaren" vienības līdzīpašnieka, miljardiera Maikla Latifi dēls, līdz ar to ir skaidrs, ka finansiālā aizmugure jaunajam sportistam ir stabila. Tāpat viņš pierādījis, ka ir gana talantīgs, jo posmu pirms sezonas beigām ir otrais "Formula 2" kopvērtējumā, gan bez izredzēm pacelties uz pirmo vietu.

Lai labāk sagatavotu sportistu debijai F1 sacīkstēs, nākamajos trīs posmos pēc kārtas "Williams" dos iespēju Latifi piedalīties piektdienās notiekošajos treniņbraucienos.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2019-10-23 20:20, pirms 4 gadiem
Williams kļūst par Minardi.

     [+] [-]

, 2019-10-23 22:16, pirms 4 gadiem
F1 vairs nav braucēju sacīkstes. Naudas maku lobētas spēlītes.

     [+] [-]

, 2019-10-24 10:51, pirms 4 gadiem
Īsākais ceļš kā miljardierim kļūt par miljonāru ir iegādāties F1 komandu.