Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" palielina budžetu, lai noķertu "Ferrari" un "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" palielina budžetu, lai noķertu "Ferrari" un "Mercedes"
Foto: Red Bull Racing

"Honda" rūpnīca ir nolēmusi uz nākamo gadu palielināt sava F1 projekta budžetu, tādā veidā cerot uzlabot savas izredzes veiktspējas ziņā panākt konkurentus "Ferrari" un "Mercedes".

Itāļu izdevums "La Gazzetta dello Sport" pauž, ka jau šobrīd ievērojami palielināts "Honda" projektā strādājošo skaits. Ja vēl 2017. gadā, kad "Honda" savus motorus piegādāja tikai "McLaren" vienībai, pie to izstrādes darbojās 250 cilvēki, tad šogad to skaits palielinājies jau līdz 450.

Tiek ziņots, ka Makss Verstapens un viņa tēvs Joss pašlaik izdara lielu spiedienu uz "Red Bull" un "Honda" aliansi, pieprasot ātrāku mašīnu un liekot noprast, ka pretējā gadījumā pilots nepagarinās līgumu uz 2021. gada sezonu. Šogad ar "Honda" motoru Verstapens uzvarēja divās sacīkstēs, bet sezonas otrajā pusē "Red Bull" komandas konkurētspēja atkal kļuvusi mazāka.

Publikācijā teikts, ka "Honda" investēs 140 miljonus eiro, lai jau nākamgad "Red Bull" varētu lepoties ar labāku F1 dzinēju.

"Lieliski ir tas, ka "Honda" ir pilnībā veltījusies darbam ar "Red Bull" un "Toro Rosso" komandā," saka "Red Bull Racing" boss Kristians Horners. "Tas ir pilnīgi citādi nekā bijis līdz šim. Mūsu iepriekšējais motoru piegādātājs izmantoja citu degvielas un eļļas piegādes partneri savai rūpnīcas komandai, kamēr mēs esam iesaistīti visā "Honda" attīstībā. Tā ir patiesa sadarbība."

Jau sacīkstēs Japānā komandas piegādātājs "Mobil1" bija sarūpējis degvielu, kurā esot komponentes, kas iepriekš nekad nav izmantotas "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...