Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons jau Meksikas GP var nodrošināt sesto F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons jau Meksikas GP var nodrošināt sesto F1 titulu
Lūiss Hamiltons. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Jau šajā nedēļas nogalē gaidāmajās "Formula 1" sacensībās Meksikā britu pilots Lūiss Hamiltons var nodrošināt uzvaru 2019. gada pasaules čempionāta kopvērtējumā, kamēr viņa pārstāvētā "Mercedes" komanda - tikt pie 100. uzvaras savā pastāvēšanas vēsturē.

Iepriekšējā posmā Japānā Hamiltons finišēja trešais, bet uzvarēja viņa komandas biedrs Valteri Botass, kurš ir arī galvenais konkurents sezonas kopvērtējumā. Kļuva skaidrs, ka trešajā un ceturtajā pozīcijā esošie Šarls Leklērs un Makss Verstapens vairs pat teorētiski nevar izcīnīt pirmo vietu šī gada F1 čempionāta kopvērtējumā.

Līdz sezonas beigām vēl četri posmi, bet Hamiltona pārsvars pār Botasu sasniedz 64 punktus, līdz ar to soms vēl savas matemātiskās izredzes nav pazaudējis. Atlikušajos četros posmos iespējams gūt 104 punktus (viens papildus punkts par ātrāko sacīkšu apli), kamēr pēc Meksikas "Grand Prix" vairs būs pieejami tikai 78.

Hamiltons jau šonedēļ kļūs par čempionu, ja:

- Uzvarēs un uzrādīs ātrāko apli, bet Botass finišēs ārpus pirmā trijnieka
- Uzvarēs, neuzstādīs ātrāko apli, bet Botass finišēs ārpus pirmā četrinieka
- Izcīnīs otro vietu, bet Botass nefinišēs augstāk par astoto vietu (ātrākajam aplim šajā gadījumā nav nozīmes)
- Izcīnīs trešo vietu un uzrādīs ātrāko apli, bet Botass finišēs ne augstāk par devīto vietu
- Izcīnīs trešo vietu, neuzstādīs ātrāko apli, bet Botass nefinišēs augstāk par desmito vietu

"Mercedes" komanda tikmēr jau nodrošinājusi uzvaru Konstruktoru kausā, bet Meksikā var sasniegt savu 100. uzvaru pastāvēšanas vēsturē, ja ieskaita uzvaras, kas gūtas 1954. un 1955. gadā. Līdz šim šo zīmīgo statistikas skaitli izdevies sasniegt tikai "Ferrari" (238), "McLaren" (182) un "Williams" (114) vienībām.

Izmantotie resursi:
Read Motorsport - Breaking news and rumours...

     [+] [-]

, 2019-10-23 22:01, pirms 5 gadiem
Briest kaut kas pratam neiedomajams,Hamilton’s pietovajas Shumaheram,vel izciniis 1.titulu un panaks vecmeisteru(kas to butu domajis,ka kads varetu ,kaut ko tadu atkartot...)!?!

     [+] [-]

, 2019-10-23 23:15, pirms 5 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Briest kaut kas pratam neiedomajams,Hamilton’s pietovajas Shumaheram,vel izciniis 1.titulu un panaks vecmeisteru(kas to butu domajis,ka kads varetu ,kaut ko tadu atkartot...)!?!
Ja ņem vērā vēl 2007. gadu, kur viņam vajadzēja izcīnīt titulu (būtu izcīnijis jau Ķīnā, ja ne vien izbraukšana grants joslā boksos, jo bija drošā vadībā), un 2016. gadā, kur bija ļoti sīva cīņa ar Rosbergu, tad tagad jau būtu 7 un cīnītos par 8. titulu. Bet es arī pirms pāris gadiem necerēju, ka Hamis varētu pietuvoties Šūmja rekordam.

     [+] [-]

, 2019-10-23 23:57, pirms 5 gadiem
esprets rakstīja: Ja ņem vērā vēl 2007. gadu, kur viņam vajadzēja izcīnīt titulu (būtu izcīnijis jau Ķīnā, ja ne vien izbraukšana grants joslā boksos, jo bija drošā vadībā), un 2016. gadā, kur bija ļoti sīva cīņa ar Rosbergu, tad tagad jau būtu 7 un cīnītos par 8. titulu. Bet es arī pirms pāris gadiem necerēju, ka Hamis varētu pietuvoties Šūmja rekordam.
un, ja formulā vispār nebūtu cīņas un brauktu viņš viens, tad būtu jau izcīnījis visus titulus