Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Grožāns tuvu aizliegumam startēt F1 sacīkstēs

Grožāns tuvu aizliegumam startēt F1 sacīkstēs
Romēns Grožāns. Foto: Haas F1 Team

Franču F1 pilots Romēns Grožāns ir saņēmis trīs starta vietu sodu uz nākamo posmu, kā arī nonācis tuvāk aizliegumam piedalīties sacīkstēs.

"Haas" komandu pārstāvošais Grožāns svētdien ASV "Grand Prix" pirmajā aplī sadūrās ar "Sauber" pilotu Šarlu Leklēru. Lai gan Grožāns pats piedzīvoja izstāšanos, tiesneši viņam piešķīruši trīs starta vietu sodu uz gaidāmo posmu Meksikā, kā arī vienu licences soda punktu par negadījuma izraisīšanu.

Pēdējo 12 mēnešu laikā Grožāns ir nopelnījis jau desmit soda punktus. Ja viņš pamanīsies izpelnīties vēl divus, tas nozīmēs, ka automātiski nāksies izlaist vienu F1 posmu, paredz noteikumi. Tiesa, viens no punktiem tiks dzēsts pirmdienā pēc Meksikas "Grand Prix", jo būs pagājis 12 mēnešu termiņš, kopš šis punkts viņam piešķirts.

Grožāns Ostinā startēja astotais, bet pirmajā aplī viņu apdzina Leklērs. 12. līkumā Grožāns iebrauca "Sauber" formulas aizmugurē, liekot tai saslīdēt. Grožāns izstājās uzreiz, Leklērs - vēlāk, bet abi devās pie tiesnešiem, kur tika skatīti video atkārtojumi un atrasts vainīgais.

Sods varēja būt bargāks, taču Grožāns pierādīja, ka darījis visu, lai no kontakta izvairītos, pretējā gadījumā tiesneši viņam būtu piemērojuši vairāk soda punktus.

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.
Foto: f1.com
1

Peress: "Arī tad, ja Verstapens neizstātos, "Ferrari" būtu guvuši uzvaru"

Serhio Peress ir pārliecināts, ka Karloss Sainss būtu uzveicis Maksu Verstapenu cīņā par Austrālijas GP uzvaru arī tad, ja "Red Bull" vadošo pilotu nebūtu piemeklējušas tehniskas problēmas. Tikmēr kļuvis zināms, ka Peresa ātrumu sacensībās ietekmēja tehniska nianse.