Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 testpilots savai komandai spiests maksāt pusmiljonu eiro sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 testpilots savai komandai spiests maksāt pusmiljonu eiro sodu
Santino Feruči. Foto: Haas F1 Team

F1 komandas "Haas" attīstības programmas pilots Santino Feruči, kurš pirms kāda laika izpelnījās neslavu par tīšu uztriekšanos savam komandas biedram, kā arī braukšanu pie formulas stūres ar telefonu rokās, būs spiests samaksāt saviem bijušajiem darba devējiem pusmiljonu eiro par radītajiem zaudējumiem.

"Trident Motorsports" komandā savulaik startēja latvietis Haralds Šlēgelmilhs, bet šogad "Formula 2" čempionātā posmā Silverstounas trasē notika sadursme starp šo vienību pārstāvošajiem pilotiem Feruči un Arjunu Maini. Jau pēc finiša, atrodoties bremzēšanas aplī, Feruči tīšuprāt uztriecās Maini formulai, vēlāk neierodoties arī uz sanāksmi, kur bija plānots izskatīt notikušo. Atklājās arī, ka, braucot ar sacīkšu mašīnu no padoka uz boksu celiņu Feruči rokā turējis telefonu.

Par šo rīcību Feruči tika diskvalificēts uz diviem posmiem, bet pēc tam arī viņa pārstāvētā "Trident Motorsports" komanda lauza ar sportistu līgumu. Šobrīd komanda gatavojas sākt tiesvedību gan pret pilotu, kurš radījis tai zaudējumus, gan viņa tēvu Maiklu Feruči, kurš neesot samaksājis līgumā noteikto naudas summu par sava dēla startiem. Komanda skaidro, ka Feruči ar maksāšanu nav steidzies jau pirms skandalozā incidenta.

Caur Milānas tiesu no sportista tiks piedzīti 502 tūkstoši eiro, pavēstījusi komanda.

Neskatoties uz visu, Feruči aizvien ir "Haas" attīstības programmā, tāpat šogad viņš izmēģināja spēkus "IndyCar" čempionātā Amerikā.

Izmantotie resursi:
jalopnik.com

     [+] [-]

, 2018-10-23 16:45, pirms 6 gadiem
Il orangutano italiano!