Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs dusmīgs par "Ferrari" negodīgo stratēģiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs dusmīgs par "Ferrari" negodīgo stratēģiju
Leklērs apsveic Fetelu ar uzvaru sacīkstēs. Foto: Scuderia Ferrari

Singapūras "Grand Prix" otrās vietas ieguvējs Šarls Leklērs izteicis neapmierinātību ar "Ferrari" stratēģiju, kuras rezultātā sportists zaudēja vadību sacīkstēs un finišā bija spiests piekāpties komandas biedram Sebastianam Fetelam. Tikmēr "Ferrari" vadība apgalvo, ka apsvērusi iespēju likt Fetelam palaist Leklēru garām.

Leklērs guva uzvaru kvalifikācijā un pārliecinoši atradās vadībā līdz pirmajiem pitstopiem. Uz riepu maiņu viņš devās nedaudz ātrāk par komandas biedru, kā rezultātā Fetels uz tā rēķina pēc atgriešanās trasē nokļuva viņam priekšā.

"Mana galva ir noliekta un tāda tā paliks līdz sacensību beigām - es vienkārši gribu, lai jūs zināt manas sajūtas," uz norādījumu, ka jākoncentrējas braukšanai, pa radio atbildēja Leklērs. "Ja pavisam godīgi, es nesaprotu, kāpēc viņš uz pitstopu rēķina mani apdzina - par to mēs runāsim pēc finiša."

Lai gan šķita, ka Leklērs ir mazliet ātrāks, otrā drošības mašīnas perioda laikā komanda viņam pavēlēja atturēties no cīņas, lai nodrošinātu, ka finišu sasniedz abas mašīnas.

Uz to Leklērs atbildēja: "Labi, es nedarīšu neko stulbu. Tas nav mans mērķis. Es gribu, lai finišējam pirmajās divās vietās. Vienkārši uzskatu, ka tas nav godīgi. Bet es neko stulbu neiesākšu."

Pēc finiša Leklērs apstiprināja, ka būs saruna ar komandu, bet priecājās par izcīnīto "Ferrari" dubultuzvaru.

"Ir grūti pazaudēt uzvaru šādā veidā," viņš neslēpj. "Tomēr komanda guva dubultuzvaru un par to esmu priecīgs. Šī ir pirmā dubultuzvara sezonā, un puiši to ir pelnījuši. Atbraucām uz šejieni, cerot, ka kāpsim uz pjedestāla, bet beigās izcīnījām pirmās divas vietas, tāpēc esmu apmierināts."

Komandas boss Matija Binoto sacīja šādi: "Es saprotu, ka Šarls ir nedaudz neapmierināts, viņš darīja visu, lai uzvarētu. Vai mēs apsvērām iespēju apmainīt pilotus vietām? Jā, mēs apsvērām, bet izlēmām, ka pareizāk būtu to nedarīt. Vēl pārrunāsim ar pilotiem, vai tas bija pareizi. Mūsu viedokļi var atšķirties."

Pēc šī posma Leklērs ir trešajā vietā F1 kopvērtējumā, ar vienādu punktu skaitu kā "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam, kamēr sacīkšu uzvarētājs Fetels saglabājis piekto pozīciju.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +3 [+] [-]

, 2019-09-23 08:41, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas puika vienkārši afigel!
Ceru, ka Sebs viņu arī nākamsvētdien noliks pie vietas.
bet ja viņš ir labāks? tāpat katrs grib uzvarēt.

  +4 [+] [-]

, 2019-09-23 08:47, pirms 5 gadiem
Kāpēc tad afigel!? Puika kopvērtējumā ir priekšā Sebam un cīnās par 3.vietu summā. Ja sezonas sākumā viņam lika Sebu palaist priekšā, cīņā par augstāku vietu, tad puikam, kļūstot par vadošo pilotu komandā, ir tādas pašas tiesības cerēt, ka komanda pret viņu attieksies līdzīgi. Tas būtu tikai godīgi!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 08:54, pirms 5 gadiem
Fettelam vnk padevās nenormāli labs out lap. Ar lēnāku pitstopu un 2.5 sek atpalicību viena apļa laikā būt priekšā. Es domāju, ka Ferrari nebija ar to rēķinājušies. Sezona vēl gara un Leclerkam nevajadzētu baigi pārdzīvot.

     [+] [-]

, 2019-09-23 09:20, pirms 5 gadiem
Protams ka negodīga... Ferrari beidzot jātiek pašiem skaidrībā ar sevi, šitais jau nu nebija smuki

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 09:21, pirms 5 gadiem
Ja kas te arī afigel tad tad ir tikai ļēpājas namgejs...😁😁😁

  +2 [+] [-]

, 2019-09-23 09:34, pirms 5 gadiem
Progress Ferrari ir jūtams, parasti spēlē uz vienu pilotu un pofig par otru, atstāj bez riepām trasē. Šogad tomēr spēlē uz vienu, bet par otru ar neaizmirst. Ja vēl iemācīsies spēlēt uz pareizo pilotu, iespējams būtu ciņā par titulu.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-23 09:35, pirms 5 gadiem
Kapēc neviens neuztraucas cik dusmīgs ir Botas? Kā jau Chupa teica, Vettelam padevās ļoti labs outlap. Man parasti žēl, ka pilotu izčakarē stratēģija, bet paskataties cik daudz kļūdas ir Leklēra pole aplim. Ja Ferrari būtu kaut viens stabils pilots Leklērs nemaz tajā pozīcijā neatrastos. Kvalī paveicās, sacīkstē nē.

     [+] [-]

, 2019-09-23 10:06, pirms 5 gadiem
karliss rakstīja: Kapēc neviens neuztraucas cik dusmīgs ir Botas? Kā jau Chupa teica, Vettelam padevās ļoti labs outlap. Man parasti žēl, ka pilotu izčakarē stratēģija, bet paskataties cik daudz kļūdas ir Leklēra pole aplim. Ja Ferrari būtu kaut viens stabils pilots Leklērs nemaz tajā pozīcijā neatrastos. Kvalī paveicās, sacīkstē nē.
Bottasam jau wingman līgums

     [+] [-]

, 2019-09-23 10:08, pirms 5 gadiem
Autor - Fetels devās pirmais pitstopā, nevis Leklērs, kā var lasīt (nojaust) pēc tā, kā ir rakstīts rakstā...