Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Eklstons iesaka F1 čempionu noskaidrot pēc uzvaru skaita

Eklstons iesaka F1 čempionu noskaidrot pēc uzvaru skaita
Bernijs Eklstons
Foto: Digitale/Scanpix

F-1 prezidents Bernijs Eklstons pirms šajā nedēļas nogalē paredzētā Singapūras ''Grand Prix'' nācis klajā ar kārtējo jauno ideju saistībā ar uzvarētāju noteikšanu.

Šī gada sākumā Eklstons nāca klajā ar vairākām idejām, kur viena no tām bija jauna punktu skaitīšanas sistēma. Kā zināms, tad vēlāk šīs izmaiņas tika pieņemtas, taču tagad Eklstons atzīst, ka šīs izmaiņas nav devušas vēlamo rezultātu un ka F1 čempions jānoskaidro savādākā veidā.

Lai arī šobrīd par čempiontitulu cīnās ''Red Bull'', ''Ferrari'' un ''McLaren'' komandu piloti, Eklstons grib, lai F1 tiktu piemērota jauna sistēma – ''uzvarētājs paņem visu''. Tas nozīmētu to, ka par F1 čempionu kļūtu tas pilots, kurš sezonas laikā izcīnītu visvairāk uzvaru. Ja būs vienāds uzvaru skaits, tad tiks skaitītas otrās vai arī, ja nepieciešams - trešās vietas.

Ja šāda sistēma tiktu piemērota šodien, tad situācija būtu sekojoša – Markam Vēberam būtu četras uzvaras, Fernando Alonso un Luisam Hamiltonam pa trijām, bet Džensonam Batonam un Sebastienam Fetelam pa divām.

''Ja mēs paskatāmies uz šī brīža punktu sistēmu, tad nav nekādas atšķirības ar iepriekšējo,'' iesāk Bernijs Eklstons. ''Ja mēs būtu atstājuši veco punktu skaitīšanas sistēmu, tad nekas nemainītos, kas ir diezgan dīvaini. Varbūt ir laiks padomāt par manu ''zelta medaļu'' sistēmu, jo tad šobrīd Vēberam būtu četras uzvaras, bet diviem citiem pilotiem kabatā būtu pa trijiem panākumiem, kas nozīmētu to, ka čempionāta pēdējās sacīkstes būtu ļoti interesanta un sīva cīņa.''

Uz jautājumu, vai Eklstons pieļauj, ka šāda sistēma drīzumā varētu tikt apstiprināta, F1 prezidents turpināja: ''Jā, protams.''

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Pēc kuras sistēma, jūsuprāt, būtu jānoskaidro F1 čempions?

  • 94

  • 16



, 2010-09-23 16:09, pirms 14 gadiem
Es iesaku Bērnijam iet pensijā
, 2010-09-23 16:37, pirms 14 gadiem
Tas tikai parāda, ka Eklstons grib vnk principa pēc - lai būtu pēc viņa noteikumiem, un šīm medaļām nav nekāda sakara ar F-1 "interesantuma" uzlabošanu...

Citādi kāda jēga atkal runāt par punktu sistēmas maiņu sezonā, kur par titulu cīnās 5 piloti, kur atsevišķa posmā nav iespējams prognozēt uzvarētāju... Tiešām prasās pēc pensijas...
, 2010-09-23 17:12, pirms 14 gadiem
Vecajam reāli gribās pirms kapa kaut ko salaist dēlī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-23 17:36, pirms 14 gadiem
Vecuma plānprāts jau tuvojas, laiks pašam to saprast un iet pelnītā atpūtā, kamēr turp nav nosūtīts ar kārtīgu spērienu pa pakaļu...
Idiotiskāku priekšlikumu nebiju dzirdējis...
, 2010-09-23 17:47, pirms 14 gadiem
varbuut peec peņa garuma?
, 2010-09-23 17:52, pirms 14 gadiem
Tas nozīmētu to, ka cīņai par citām vietām, izņemot pirmo, nebūtu praktiski nekāda sportiskā nozīme. Sportisti, kas nevarētu izcīnīt pirmo vietu konkrētajā posmā, zaudētu jebkādu motivāciju cīnīties par punktiem, skatītāji motivāciju skatīties, ja pirmās vietas liktenis būtu skaidrs jau īsi pēc starta...
, 2010-09-23 18:19, pirms 14 gadiem
es jau tad, kad si ideja bija pienemta teicu, ka ir ok, tas tikai padaritu visu interesantaku. tas tikai nozimetu to, ka pilots kura merkis ir tikai tituls finisejot otrais varetu teikt ''es zaudeju''. sobrid ari otra vieta ir pietiekosi pozitivs sasniegums, bet pie sis sistemas ieguvejs ir tikai tas kurs uzvar, parejie lai ari kura vieta finisetu varetu teikt, ka viniem si sacikste ir pa nullem.
jaatceras, ka F1 ir sacikstes nevis matematiku saiets. F1 ir karaliska klase kura butu jabut visaugstakajm likmem. kur nu vel augstak ka sistema ''visu vai neko''?
daudzi parmet, ka sacikste ir garlaicigas. ja tiktu pienemta sis sistema, tad tas nozimetu, ka tiem kas tiesam cinas par titulu gribot negribot ir vienkarsi jauzvar, lai tur vai kas.
, 2010-09-23 18:22, pirms 14 gadiem
KristsT rakstīja: Tas nozīmētu to, ka cīņai par citām vietām, izņemot pirmo, nebūtu praktiski nekāda sportiskā nozīme. Sportisti, kas nevarētu izcīnīt pirmo vietu konkrētajā posmā, zaudētu jebkādu motivāciju cīnīties par punktiem, skatītāji motivāciju skatīties, ja pirmās vietas liktenis būtu skaidrs jau īsi pēc starta...
punktus jau turpinatu skaitit, tiem, kas necinas par uzvaram punkti butu tikpat svarigi ka lidzsim.
, 2010-09-23 18:48, pirms 14 gadiem
Un kā tad skaitītu pārējās vietas? Pēc punktiem vai pēc tā, kurš ir izcīnījis augstāku vietu visvairāk sacensības. Un piemērs. Hamiltons pēc pirmajiem apļiem ieņem trešo vietu, bet ir tālu no pirmās. Kāda jēga viņam tajās sacīkstēs būtu braukt iespējami ātri? Cīņu par titulu tas neietekmētu, būtu tikai iespēja sasist formulu un sabeigt motoru. Kāda motivācija man kā tās komandas fanam būtu sekot sacīkstei, kura neko neizšķirtu viņa cīņā par titulu? Pēc izmaiņām cīņa par pārējām vietām, izņemot pirmo, būs tik pat "interesanta" kā par cīņām ārpus pirmā desmitnieka.
, 2010-09-23 19:25, pirms 14 gadiem
varbūt tomēr pietiks šos nepārtrauktos jauninājumus citādi f1 sāk pārvērsties par cirku
, 2010-09-23 20:08, pirms 14 gadiem
KristsT rakstīja: Un kā tad skaitītu pārējās vietas? Pēc punktiem vai pēc tā, kurš ir izcīnījis augstāku vietu visvairāk sacensības. Un piemērs. Hamiltons pēc pirmajiem apļiem ieņem trešo vietu, bet ir tālu no pirmās. Kāda jēga viņam tajās sacīkstēs būtu braukt iespējami ātri? Cīņu par titulu tas neietekmētu, būtu tikai iespēja sasist formulu un sabeigt motoru. Kāda motivācija man kā tās komandas fanam būtu sekot sacīkstei, kura neko neizšķirtu viņa cīņā par titulu? Pēc izmaiņām cīņa par pārējām vietām, izņemot pirmo, būs tik pat "interesanta" kā par cīņām ārpus pirmā desmitnieka.
bet tu gribi teikt, ka sobrid pilots nonakdams piemeram 3 vieta bez ceribam uz uzvaru turpina sisties par so neiespejamo uzvaru? ne protams. saproti, nemainitos apsoluti nekas. piloti ka idzsim kraja punktus ta ari tupinatu krat. KK ieguvejus turpinas noteikt pec punktiem, otras, tresas u.t.t. vietas ieguveji vel aizvien tiktu noteikti tapat ka lidzsim.
, 2010-09-23 21:43, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: bet tu gribi teikt, ka sobrid pilots nonakdams piemeram 3 vieta bez ceribam uz uzvaru turpina sisties par so neiespejamo uzvaru? ne protams. saproti, nemainitos apsoluti nekas. piloti ka idzsim kraja punktus ta ari tupinatu krat. KK ieguvejus turpinas noteikt pec punktiem, otras, tresas u.t.t. vietas ieguveji vel aizvien tiktu noteikti tapat ka lidzsim.
Par uzvaru nesitas, bet par punktiem sitas gan... Tāpat mēģina apdzīt cīnīties par punktiem līdz pat desmitai vietai. Tad tas vairāk nebūtu tik izteikti. Un protams man ir interesanti skatīties, vai dabūs tos punktus, kas tomēr tuvinās uzvarai sezonas kopvērtējumā. Pēc izmaiņām vienīgā intriga būtu cīņai starp pirmo un otro vietu un tad vēl tikai gadījumos, ja pirmā vieta nebūt ar pamatīgu pārsvaru.
, 2010-09-23 21:58, pirms 14 gadiem
sanāks murgs, kad jau pāris posmu pirms beigām nebūs nekādas intrigas. Kam būs izdevīgas tādas sezonu beigas?
, 2010-09-23 23:42, pirms 14 gadiem
tagad tāds Senna vai Jamamoto aptaisītosm ja dabūtu 1 punktu, kas būtu, ja būtu jaunā sistēma? nu ir 101 vieta nu... nav tas pats... un vidusmēra komandas? Nezinu, šādi ne visu nosaka ātrums, bet ir svarīga arī stabilitāte un tādi ka Kubica un Rosbergs ar var paspīdēt
, 2010-09-24 09:52, pirms 14 gadiem
Pleyhegame runā par argumentiem, kuri ir pat ļoti vērā ņemami.
, 2010-09-24 11:38, pirms 14 gadiem
Vecajam točno urīns galvā sakāpis, labāk lai iet makšķerēt ķīšus, nevis gvelzt tādas dumjības. Atliek no 18. posmiem 6x uzvarēt, pārejo laiku laist luni, un tituls rokā??!! Ideāli, vai ne. Džeks, kurš stabili visu sezonu dragā pa sešnieku, pāris reizes palaistās ar šampiņu par uzvaru, sasummē visvairāk punktus, tam figa, tu esi čaiņiks..... . Nu "normāls" domu gigants esi Bernij, laiks sarūsējošās bumbiņas atpūtināt, ieeļļot nav jēgas, padilušas jau spēcīgi tās un nomaiņai nav paredzētas, lūk tā........
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.