Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vācu prese: Okons pievienosies "Renault", Botass paliks "Mercedes"

Vācu prese: Okons pievienosies "Renault", Botass paliks "Mercedes"
Estebans Okons. Foto: Motorsport.com

Respektablais vācu izdevums "Auto Bild" vēsta, ka nākamgad Estebans Okons startēs "Renault" komandas sastāvā, savukārt vietu "Mercedes" vienībā saglabās Valteri Botass. Kā zināms, uz vietu "Mercedes" pretendēja abi šie sportisti.

22 gadus vecais Okons šosezon pilda "Mercedes" testpilota pienākumus un viņam ir ilgtermiņa saistības ar Vācijas autoražotāju. Tomēr, tā kā šogad viņam vieta nevienā komandām neatradās, "Mercedes" meklē iespējas, kur francūzim startēt nākamgad, un viens no variantiem bija Okona iecelšana par Lūisa Hamiltona komandas biedru.

"Auto Bild" raksta, ka tas tomēr nenotiks, bet iespēja atgriezties F1 čempionātā Okonam ir rasta, jo jau parakstīts līgums ar "Renault" rūpnīcas komandu. Ja tā izrādīsies patiesība, nākamgad šajā franču komandā startēs franču pilots.

Paredzams, ka Okons kļūs par Daniela Rikjardo komandas biedru, kamēr Niko Hilkenbergs būs spiests meklēt citu darba vietu. Iespējams, viņš varētu kļūt par amerikāņu komandas "Haas" braucēju, jo tās vadība nesen publiski atzina, ka gatavojas mainīt vienu no saviem pilotiem. Tiesa, "Haas" vēlme bija tikt pie Okona. Pašlaik vēl nav zināms, kurš pilots pametīs "Haas" rindas - Romēns Grožāns vai Kevins Magnusens.

Tāpat "Auto Bild" raksta, ka līdz ar to nākamgad "Mercedes" komandas sastāvs ceturto sezonu paliks nemainīgs, Botasam saglabājot sacīkšu pilota vietu līdzās pieckārtējam F1 čempionam un tagadējam sezonas līderim Hamiltonam.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...


, 2019-08-23 14:30, pirms 5 gadiem
Reāli Ocons ar Renault ir noslēguši divu gadu līgumu. Skaidrs ir viens , ka merši nepieļaus vairs agrāko drāmu un domāju , jautājums vai Hamis turpinās startēt pēc 2020 gada sezonas , ja nē merši iet pēc Makša
, 2019-08-23 15:28, pirms 5 gadiem
Loģiski būtu , ka HAAS atbrīvotos no Grožāna (skatoties no rezultātiem + lielais skaits ar avārijām, īpaši 2018g sezonā). Bet F-1 nav loģisks, jo visu nosaka pilotu bagāža (piķīts, kas nāk līdzi).
, 2019-08-23 15:51, pirms 5 gadiem
Visnotaļ loģiski. Botass ir daudz pieredzējušāks un stabilāks, jau apbružājies Meršos, un tikai atsevišķas neveiksmes, kādas gadās arī visiem citiem pilotiem, izņemot Hamiltonu, neļauj viņam būt tuvāk komandas biedram. Okons savukārt ir jauns un visai melns zirdziņš, nav nekādas garantijas, ka viņš spēs jau pirmajā sezonā startēt vismaz Botasa līmenī, nerunājot par ko vairāk. Plus viņa cīņas ar Peresu Force India sastāvā liecina par karstām asinīm, kas var liecināt par potenciāli daudz zaudētiem punktiem sadursmju izraisītās izstāšanās, un tas nu Mercedes vismazāk vajadzīgs.
Jebkurš jaunais pilots zināmā mērā ir kā kaķis maisā. Tāpēc likt iekšā jaunuli lielajā vāģī ir riskanti, lai cik labu sniegumu viņš rādījis iepriekš. To pierāda Red Bull šogad ar Gaslī - nespēja parādīt praktiski neko jēdzīgu, kamēr komandas biedrs cīnās par uzvarām. Tik liela starpība starp pilotiem nav ne Meršiem, ne Ferrari, ne citur. Gaslī varbūt pārāk mīksts, atšķirībā no Okona, bet lietas būtību tas nemaina - jebkurš jaunais ietver sevī risku, tāpēc labāk viņu apbružāt, pārbaudīt "otrā līmeņa" komandā. Ja būs labs, nekur nepazudīs.
Bet Botasam ir visas iespējas kļūt par čempionu, kad Hamiltons sāks iet uz rietu (ja vien Merši joprojām līderēs) vai viņam beigsies šī pēdējo gadu nenormālā veiksme, kad visiem citiem gadās vairāk vai mazāk dažādu likstu (tehnikas ķibeles, kāds ieskrien sānos utt.), bet viņam brīnumainā kārtā šo ķibeļu un punktu zaudējumu ir daudz mazāk. Rosbergs arī ilgi cīnījās, līdz izcīnīja titulu...
, 2019-08-23 15:59, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: Reāli Ocons ar Renault ir noslēguši divu gadu līgumu. Skaidrs ir viens , ka merši nepieļaus vairs agrāko drāmu un domāju , jautājums vai Hamis turpinās startēt pēc 2020 gada sezonas , ja nē merši iet pēc Makša
Jautājums vai Maksim izdevīgi pie noteikumu maiņas, kas noteikti sajauks kārtis, dzīties pie meršiem. Jāpiekrīt , ka Merši pa lielam izlēmuši no jebkādām problēmām izvairīties parakstot somu. Var arī izrādīties, ka Hulks Vācijā pazaudēja savu pēdējo šanci uz podestu.
, 2019-08-23 16:00, pirms 5 gadiem
@denebs
Bet kaut kā taču ir jāapbružās pie labas mašīnas stūres.
, 2019-08-26 19:24, pirms 5 gadiem
Botass vēl var panākt Hamiltonu un kļūt par čempionu.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.