Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Mercedes" pilotiem dubultuzvara Francijas posma kvalifikācijā

"Mercedes" pilotiem dubultuzvara Francijas posma kvalifikācijā
Luiss Hamiltons pēc uzvaras kvalifikācijā
Foto: Scanpix/Reuters

"Mercedes" komandas piloti Lūiss Hamiltons un Valteri Botass sestdien izcīnīja dubultuzvaru Pola Rikāra trasē notiekošā F1 posma Francijā kvalifikācijas sacensībās, kamēr trešajā pozīcijā sekoja kopvērtējuma līderis Sebastians Fetels.

Trešā brīvo treniņu sesija sestdien tika aizvadīta lietū, bet kvalifikācijā vairs bija vien neliels lietus, nopietni neiespaidojot sportistus.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā pirmais labāko rezultātu sasniedza Hamiltons, kuram sekoja Botass un Fetels. Vēlāk vācietis vairs nespēja uzlabot savu laiku, kamēr Botass uz brīdi apsteidza titulēto komandas biedru, tomēr jau drīz brits atguva pirmo starta pozīciju.

Gandrīz septiņas desmitdaļas no Hamiltona atpalika "Red Bull" braucēji Makss Verstapens un Daniels Rikjardo, tomēr viņi bija priekšā otrajam "Ferrari" braucējam Kimi Reikenenam. Savukārt labākais no pārējiem bija "Renault" pilots Karloss Sainss juniors, kurš līdz ar to sacīksti sāks kā septītais, bet īpašas pieminēšanas vērta ir vietējā "Sauber" braucēja Šarla Leklēra astotā pozīcija, kurš līdz šim nekad nebija kvalifikācijā ticis augstāk par 13. pozīciju.

Sacensības svētdien sāksies plkst. 17:10.

Izmantotie resursi:
https://www.autosport.com/f1/news/1...


, 2018-06-23 19:14, pirms 6 gadiem
kimi reāli mēslaini nobrauca kārtējo reizi
Legleks monstrs , noteikti jābūt nākošsezon Ferrāri īkomandā
, 2018-06-23 19:24, pirms 6 gadiem
Kā kvalene tā Kimi taisa podus un nekas nesanāk!! Kaut gan ātrums treniņos ir! Kā Kimi līdzi sekotājam jau no sauber laikiem saku, ka jamet miers f1!!
, 2018-06-23 19:42, pirms 6 gadiem
Diemzel ar nozelu japiekrit, un to saka Ists sekotajs kops pirmas sezonas Mclaren, atrums ik pa laikam ir loti labs bet tas atrums parak reti palicis, un ir kludu kad vien jasaka laiks Kimsteram karinat F1 sturi, izstas kur bija jabut pole un uzvarai Kimsteram Azarbaijana bet pec pasa kludas kvalene, dztikstele izgaisa vinam pasam un ar katru saciksti vairak.
, 2018-06-24 11:25, pirms 6 gadiem
Viņam sen laiks aiziet Hahhaahahaahahahaah
, 2018-06-24 12:06, pirms 6 gadiem
Tas Sirotkins ir punktos iebraucis kādreiz? bļin, nafig vajadzēja LNT/TV3 beigt pārraidīt F1...kopš tā laika vispār nezinu, kas tur notiek
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.